NewSpeek

LIBERAL ALLIANCES BURKA-FEJL: DE TOLERERER DET INTOLERANTE

NicolaiSennels
Del artiklen her:

Liberal Alliance ser burkaen som et udtryk for friheden til, at folk kan sætte deres hat, som det passer dem. En stor fejl, mener Nicolai Sennels.

Kommentar af Nicolai Sennels

Den verdenskendte videnskabsfilosof Karl Popper sagde det meget rammende i sit teorem, Tolerancens paradoks:

“Uendelig tolerance fører til tolerancens undergang. Hvis vi tolererer det intolerante, forsvarer vi ikke vores tolerante samfund imod det intolerantes angreb. Tolerancen vil dermed forsvinde, og sammen med den, de tolerante.”

Med andre ord: Det eneste, vi ikke kan tolerere, er intolerance.

Og det er lige netop, hvad Liberal Alliance gør i deres forsvar for burkaen. Islamisk lov, shariaen, er intolerant overfor kvinders frihed, herunder friheden til at klæde sig, som de vil. Kravet om religiøs tildækning findes både i kulturen og i religionen.

Som eksempel blev en kun 14-årig pige i Sverige for nyligt banket med en baseball-kølle af sin bror, fordi hun nægtede at bære slør. En australsk imam har udtalt, at kvinder som ikke dækker sig til, er som “utildækket kød“. Bliver de voldtaget, er det derfor deres egen skyld. Dette er helt i overensstemmelse med Koranen, der anbefaler kvinder at dække sig til, såfremt de ikke vil forulempes: “Profet! Sig til dine hustruer og dine døtre og til de troendes kvinder, at de skal trække noget af deres overklædning ned over sig. Således vil de lettest blive genkendt og ikke blive forulempet. Gud er tilgivende og barmhjertig.” (Koranen 33:59).

Er det tolerant at tillade tvang? Nej. Er det liberalisme, når man tolererer det intolerante? Nej. Derfor er Liberal Alliances holdning til burka-spørgsmålet også helt uforståeligt. Med mindre man husker på, at partiet er vokset ud af de Radikale Venstre.

Del artiklen her:
Exit mobile version