NewSpeek

LANGT FLERE VÆRNEPLIGTIGE, TAK!

Danmark
Del artiklen her:

Danmark og især vores nabolande flyder med potentielle terrorister, og hvis ikke de nye generationer lærer at forsvare landet, hvem skal så? Problemet bliver jo ikke mindre.

Af Nicolai Sennels

Truslen mod Danmark har ikke været større siden 2. Verdenskrig. Radikaliseringen eksploderer i ghettoerne, terrorister vælter ind fra den slagne Islamisk Stat over vores åbne grænser og bander af bevæbnede muslimer skyder løs på åben gade.

Ikke-muslimske steder – julemarkeder, synagoger og jødiske skolebørn – kræver massiv beskyttelse imod bogstavtro koranlæsere. At det står endnu værre til i nabolandene Tyskland og Sverige er en ringe trøst, for det gør Danmark til bøffen i en farlig terrorsandwich.

Samtidigt er Danmark i forvejen under pres for at skulle leve op til vores løfter over for vores allierede i NATO. Vi bruger langt under de 2 procent af BNP, vi har lovet at investere, for reelt at kunne forsvare vores venner, såfremt musketéreden – Atlantpagtens artikel 5 – aktiveres.

Behov for mange flere værnepligtige

Løsningen er at øge antallet af værnepligtige dramatisk, og forlænge værnepligten til mindst ti måneder.

Dermed får Danmark kapacitet til at håndtere den meget virkelige trussel, som vil vare og vokse mange år ud i fremtiden. Og vi vil i højere grad lever op til vores internationale forpligtigelser.

Samtidigt er værnepligten en knastaksel i den berømte danske sammenhængskraft, fordi alle her – høj og lav, rige og fattig – er lige og fælles om en rigtig god ting: Moder Danmark.

Fremtidens sikkerhedsproblemer kan håndteres, men ikke af en forkælet generation, som aldrig har holdt et våben i hænderne, og ikke af en stat med et sammenbrudt politi og et udsultet forsvar.

Frankrig som eksempel

Frankrig ligger tættere på islams front, og har derfor læst skriften på væggen, når det gælder behovet for at opbygge kapacitet til håndtering af truslen fra islam.

40.000 kamptropper skal være klar til indsættelse på Frankrigs gader i 2018. Samtidigt bygger man 10.000 nye fængselsceller, hvoraf 8.000 er isolationsceller.

Gendarmeriet skal indkøbe 3.000 flere køretøjer og er blevet bedt om at opbygge lagre af “tunge våben og skudsikre veste.”

Derudover er man i færd med at skabe et ny hjemmeværn, som skal træne og udruste 84.000 civile til kamp. De skal indsættes i rotation, således at der hver dag er 9.000 på gaden. Studerende under 25 vil blive betalt 100 euro månedligt for at deltage, og arbejdsgivere, som giver ansatte fri i op til 10 dage til at patruljere, vil få skattefradrag.

Del artiklen her:
Exit mobile version