NewSpeek

KUN TO UGER TIL HOLLANDS VALG, WILDERS FORAN

Del artiklen her:

(Foto: Geert Wilders og Nicolai Sennels)

Af Nicolai Sennels

(Foto: Geert Wilders og Nicolai Sennels i Folketinget)

Geert Wilders er en ener i mere end én forstand.

Hans frygtløse direkte fakta-baserede islamkritik har gjort ham til en af klodens mest livstruede mennesker. Han følges konstant af et større kompagni sikkerhedsvagter og sover næsten hver nat et nyt sted for at gøre det sværere for jihadister at finde ham.

Han er en utrættelig enmandshær, som arbejder for Hollandsk og Vestlig frihed. Frihed fra det totalitære EU og historiens største massemorder (talt i millioner af ofre): islam.

Og så er Geert Wilders det eneste medlem af hans parti, PVV, Frihedspartiet.

Partiet har længe været i parlamentet, men de øvrige politikere, som er i parlamentet for PVV, er på papiret ikke medlemmer af partiet.

Dette gør det muligt for Wilders af have fuld kontrol over partiet. Og man må sige, at han gør det godt.

Blandet modstand

Med kun to uger til valget d. 15. marts står PVV i meningsmålingerne til at få 29 ud af parlamentets i alt kun 76 pladser. Næststørste parti, VVD (konservativ-liberal) står til 25 mandater. Tredjestørst er Kristendemokraterne CDA (religiøst/socialdemokratisk) med 18 mandater. Derefter følger en række mere eller mindre obskure partier som GroenLinks (feministisk/socialistisk), D66 (ønsker mere demokrati, men der er stærke uenigheder indenfor partiet om partiets øvrige politiske linje), 50+ (pensionistparti) m.fl.

Ligesom i Sverige (Sverigedemokraterna) og tidligere i Danmark (Dansk Folkeparti) har de øvrige partier haft tradition for at arbejde på tværs for at holde den EU-kritiske og islam-bekæmpende Wilders uden for magtens cirkler.

Men holder meningsmålingerne kan det blive svært for de øvrige partier at komme udenom Wilders efter valget. Det kan ganske enkelt blive umuligt at præsentere en arbejdsduelig regering, hvis den skal sammensættes og støttes af så vidt forskellige partier.

Dødsstød til EU?

Vil man fortsat holde Wilders udenfor indflydelse på hans kerneområder – indvandring, islam og EU – kan det ende med, at man enten må opgive at danne regering, eller at den nye regering bliver så skrøbelig, at det fører til et hurtigt nyvalg.

I mellemtiden vokser problermene med især marokkanske indvandrere og EUs påtvungne åbne grænser og kvoteflygtninge yderligere – altsammen noget, som vil flytte stadigt flere vælgere i Wilders’ retning.

Og det må give kammeraterne i EU noget at bekymre sig over, for Wilders har lovet, at får han magt, som han har agt, vil han trække Holland ud af EU.

Englands premierminister Theresa May har annonceret en snarlig aktivering af artikel 50 – Brexit – og sammen med en sejr til Wilders kan dette meget vel blive begyndelse på enden for den i forvejen stærkt kriseramte europæiske union.

 

Del artiklen her:
Exit mobile version