KORAN FRA DET OTTENDE ÅRHUNDREDE ER SKREVET PÅ UDVISKEDE SIDER FRA EN BIBEL

(Foto: Maleri af den koptiske kunstner Wael Mories, der viser islamisk forfølgelse af kristne i Mellemøsten)

Kristne, hellige ord er blevet slettet for at gøre plads til den arabiske korantekst i et ottende århundredes manuskript, som nu er på auktion hos auktionshuset Christie’s i London.

Kommentar af Ivan Dybdal

Eksperter erklærer opdagelsen for “meget vigtig“, da den repræsenterer det eneste tilfælde, der er kendt, hvor Bibelen er blevet slettet med et sådant formål.

Christie’s mener, at manuskriptet sandsynligvis er produceret i Egypten på tidspunktet for den arabiske erobring af det koptiske (kristne) Egypten. Den skriftlige koranstil daterer den til omkring det ottende århundrede, men det er umuligt at fastslå, hvor lang tid før den muslimske invasion af Egypten, den overskrevne koptiske bibeltekst stammer fra.

Det er en påmindelse om, at islam i århundreder bogstaveligt og billedligt har udslettet kristendommen, siger den koptiske kristne Raymond Ibrahim.

”For at forstå den “historiske virkelighed” behøver man kun at lytte til John of Nikiu, en koptisk biskop og øjenvidne til det syvende århundredes muslimske invasion af hans egyptiske hjemland. Han fortæller om grusomhed efter grusomhed begået af muslimerne mod de indfødte kristne, simpelthen fordi de muslimske angribere betragtede ‘Kristi tjenere som fjender af Allah.’ Hans fortælling er så sølet ind i blodsudgydelser, at John simpelthen konkluderer: “Men lad os nu ikke sige mere, for det er umuligt at beskrive de rædselsgerninger, som muslimerne begik … “

Apokalyptiske scener gennemsyrer nutidige beskrivelser af disse tider med total udplyndring efterfulgt af sult: “de døde blev kastet ud på gader og markedspladser som fisk, som var smidt op på land, fordi der ikke var nogen til at begrave dem; og nogle af de overlevende kristne måtte spise deres menneskekød for sult”, skriver kronikeren Severus Ibn al-Muqaffa (død.987).

Kort sagt, og for at citere nittende århundrede historikeren Alfred Butler: “at de Egyptiske kristnes afsky for islams religion, viser sig på hver eneste side af deres historie“.

Den islamiske overtagelse og økonomiske udplyndring af Egypten blev ledsaget af en krig mod Egyptens kristne arv, der næsten fjernede den, som det skete i andre tidligere kristne lande fra Nordafrika til Anatolien.

I det ellevte århundrede beordrede Fatimide kaliffen, Hakim bi-amr Allah, ødelæggelsen af ​​30.000 kirker, herunder kristendommens mest hellige kirke, Jesu gravkirken i Jerusalem. Rejst på det sted, hvor Jesus blev korsfæstet.

Saladin, der omstyrtede Fatimiderne, lod mudder smøre på Egyptens kirker, og deres kors blev brækket af.

Så kom næsten tre århundreder under de muslimske Mamelukker, som var endnu mere undertrykkende end deres forgængere. Under deres regeringstid ophørte koptisk med at være et levende sprog, da straffen for at tale det bl.a bestod i afskæringen af ​​ens tunge.

Sådanne er de “kulturelle interaktioner mellem forskellige religiøse samfund”, som de lærde nu er fascineret af.

At slette en koptisk sproget bibel og erstatte den med at skrive den arabiske koran på siderne, er en påmindelse om islams udslettelse af alle kristne i kristendommens gamle kerneområder. Jo fastere greb islam fik om Egypten, des mere mistede de kristne koptere deres kirker og deres sprog, som forsvandt langsomt eller blev gjort usynligt vha. en række edikter (almindeligvis kendt som Omar edikterne).

Selv de allerede cirkulerende kristne mønter, som kalifatet røvede og anvendte, fik deres kors slebet væk for at det ikke skulle ligne et kristent kors.

Islams udslettelse af kristendommen i kristendommens egne hjemlande er fortsat til i dag, herunder med krig mod kirker og på endnu mere subtile måder, som f.eks. ved at slette kristendommen fra historiebøgerne.

Alligevel påstår Christies specialist, Romain Pingannauds, ”at det seneste koranfund fra det ottende århundrede er ganske ekstraordinært … Det er fascinerende, især fordi det er det eneste eksempel, hvor du har en arabisk tekst skrevet ovenpå en ikke-arabisk tekst. Og hvad der er endnu mere fascinerende er, at det er oven på passager fra Det Gamle Testamente“. Han uddyber ved at sige, at ”sådanne bøger (palimpsests) er yderst sjældne … med kun en håndfuld, der tidligere er blevet opdaget, hvoraf ingen er skrevet ovenpå en Kristen tekst.

Den holder ikke! Sletning af bøger med kristne skrifter og erstatning af dem med den arabiske koran, var faktisk meget udbredt dengang. Dario Fernandez-Morera skriver, at en berømt muslimsk emir sagde, at ”de hellige bønnebøger fra de besejrede kristne skal brændes for at få dem til at forsvinde, medmindre man kan slette deres indhold helt, så man kan sælge de tomme sider for at tjene penge. Men hvis man ikke kan sælge disse slettede sider, skal de brændes “(The Myth of the Andalusian Paradise).

Heldigvis, og som denne nylige opdagelse af en kristen tekst under den arabiske korantekst viser, vil islams fortid og nutid før eller senere blive set – også af de vestlige folks øjne.

Citaterne er fra Raymond Ibrahim fra David Horowitz Freedom Center. Han er forfatter til bøgerne Crucified Again: Exposing Islam’s New War on Christians (2013) og The Al Qaeda Reader (2007).

Raymond Ibrahim (født i 1973) er amerikansk forskningsbibliotekar, oversætter, forfatter og skribent. Ibrahim blev født i USA af koptiske indvandrere fra Egypten. Han taler flydende arabisk og engelsk. Han minder os om, at det var de tidligste kristne samfund, der prægede Mellemøsten og Nordafrika, da de næsten blev udslettet af araberne, der invaderede disse lande og påtvang dem deres religion og sprog.

Læs også:

HVORDAN FUNGERER SHARIA?

FORSKNING: ISLAM ER VERDENS VOLDELIGSTE RELIGION

DEN ENGELSKE OVERKLASSES FORELSKELSE I DEN KLASSISKE VERDEN – OG I SOCIALISTISKE UTOPIER

KRIGSPSYKOLOGI: SÅDAN KAN VI ANSKUE ISLAM- OG MIGRANTKRISEN