København er førende med innovative og digitale løsninger

copenhagen
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

De fleste af os har et forhold til vores skønne hovedstad, og nyder at gå rundt i de københavnske gader og opleve historiske bygninger og smuk arkitektur i verdensklasse. København er ubestridt Danmarks førende by på stort set alle parametre. Det gælder inden for både sport, musik, kulturliv og innovative løsninger på de udfordringer, som vi alle står overfor i hverdagen.

Også på det digitale område er København en supermagt i Danmark. Der skyder hele tiden nye digitale virksomheder op, og også myndighederne benytter mange forskellige digitale løsninger, når borgerne skal i kontakt med dem.

Supercykelstier gør livet lettere og mindsker forureningen

København er på mange områder førende, så udover at have et af Danmarks bedste casinoer er København også et af de klart bedste steder at være cyklist. Vi danskere er som bekendt glade for at cykle, og især i hovedstaden bliver cyklen brugt ivrigt. Langt hovedparten af indbyggerne i Danmarks største by hopper dagligt op på jernhesten, når de skal i skole, på arbejde eller i supermarkedet.

Som enhver anden storby har også København trafikale udfordringer med flere og flere biler i gadebilledet. For at komme disse problemer til livs, har de københavnske politikere investeret store summer i forskellige innovative løsninger som f.eks. supercykelstier. Supercykelstier er ekstra brede cykelstier, hvor der næsten altid er grønbølge, hvis man kører i et fornuftigt tempo. De gode forhold for cyklister er med til at flere vælger at bruge cyklen i stedet for at tage bilen eller offentlig transport.

Metroen er et teknisk og digitalt pragteksemplar

Som den eneste by i Danmark har København en metro, og den benyttes hver eneste dag af tusindvis af mennesker på vej til eller fra skole eller arbejde. Siden første del af metroen stod færdig for snart tyve år siden, har den været med til at aflaste det københavnske vejnet i stor stil. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan trafikken ville have været endnu tættere i de københavnske gader, hvis ikke metroen var blevet bygget.

Nye metrolinjer bliver snart taget i brug, og det vil i høj grad også være med til at mindske belastningen og forureningen af vejene i og omkring København endnu mere. Den københavnske metro er en af de mest teknologiske og innovative metroer i verden. Togene er førerløse, og det hele foregår digitalt. Ikke nok med at det sparer skatteborgerne for lønudgifter til lokofører, så er det ligeledes en af de mest præcise metroer, da det naturligvis er begrænset, hvor mange menneskelige fejl der kan begås, når det hele foregår elektronisk. Dermed slipper brugerne oftest for forsinkede tog, og med den snarlige udbredelse af 5G nettet, må man formode at tingene kun fortsætter i samme gode retning i fremtiden.

På ski i det flade land

Danmark er som bekendt et land uden høje bjerge, som Michael Falch så rigtigt synger. Uden høje bjerge efterlader det ikke mange naturlige muligheder for at kunne stå på ski. Men det er naturligvis ingen hindring i København, for så bygger man jo bare en kunstig skibakke på en høj bygning. Og det er netop, hvad der er blevet gjort med Copenhill.

Amager Resource Centre – affaldsforbrændingen på amager – ligger tag til dette storslåede projekt. Når landet for det meste er flad som en pandekage, må man tænke kreativt, hvis man ønsker en skibakke, og det er netop, hvad der er blevet gjort med Copenhill. Godt 500 meter skipist er det blevet til, efter man valgte at omdanne taget på forbrændingen til en skiløjpe i forskellige sværhedsgrader. Det er en genial måde at udnytte sine begrænsede resurser på, og det viser meget godt, hvor innovative man er i landets hovedstad.

Del artiklen her: