NewSpeek

KINAS REGERING: USA BRUGER DEMOKRATIET OG MENNESKERETTIGHEDERNE SOM PÅSKUD FOR AT SKABE SPLITTELSE

WangWenbin
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse af nedenstående pressemeddelelse tilsendt af en følger. Pressekonference med talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, Wang Wenbin*. Kilden står efter teksten]. 

 

Wang Wenbin, talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, udtalte sig den 27. april 2022 på Twitter om de risici, som USA udgør for verdensfreden. 

“USA hævder at respektere De Forenede Nationers charter. Men det er tydeligt for enhver, at det gør USA ikke, derimod gør de det modsatte.

USA og Nato gik uden om FN
Da FN’s Sikkerhedsråd nægtede at give USA tilladelse til at bruge magt i Forbundsrepublikken Jugoslavien, Irak, Syrien og andre, gik USA og Nato uden om FN og blandede sig ubegrundet og førte krige mod suveræne stater.

USA hævder at respektere menneskerettighederne, men USA og deres allieredes aggressioner mod lande som Afghanistan og Irak dræbte mere end 300.000 civile 

[NdA: for Irak skønnes mellem 100.000 til mere end 1 mio. døde. For Afghanistan viser Natos rapport fra 2016 omkring 11.500 dræbte civile] og mere end 26 mio. flygtninge. 

Disse kriminelle handlinger og forbrydelser mod menneskeheden holdes USA dog ikke ansvarlig for. USA har endda meddelt sanktioner mod Den Internationale Straffedomstol, hvis den skulle efterforske krigsforbrydelser begået af den amerikanske hær.

USA er imod økonomisk tvang, men det er dog dem, som bruger “diplomatisk tvang”, og de udmærker sig ved at tvinge lande små som store, fjerne som nære, venner som fjender. Embargoen og sanktionerne mod Cuba har været et halvt århundrede, og sanktionerne, som blev pålagt Iran, har nu varet i 40 år.

Når det drejer sig om at stikke en kniv i ryggen på deres allierede som EU og Japan, har USA mere end én gang ikke tøvet med at gøre det.

USA er mestre i misinformation
Fakta har bevist, at USA er mester i misinformation og den største internationale sabotør, om det så er gennem deres vasaller, EU, det trinationale sikkerhedspartnerskab USA, UK, Australien, Quad og Gruppen af de fem (Five Eyes trilaterale). 

USA bruger demokratiet og menneskerettighederne som påskud for at skabe splittelse og sætte gang i konfrontationer, og de misbruger reglerne til at tjene egne interesser på bekostning af andre.

Ikke alene skader deres politik de små og svage, men Amerikas allierede – herunder EU – betaler også en høj pris for USA’s egoistiske handlinger.

Lad os håbe, at Europa en dag indser det åbenlyse og stopper med at “holde lyset for djævlen”.”

***

* Wang Wenbin er kinesisk politisk diplomat og talsmand for Udenrigsministeriet, vicedirektør for informationsafdelingen i Udenrigsministeriet og medlem af Kinas Kommunistiske Parti.
Han er den 32. talsmand siden stillingen blev oprettet i ministeriet i 1983.
Han fungerede som kinesisk ambassadør i Tunesien fra 2018 til 2020 og arbejdede i kinesiske ambassader i Mauritius og Senegal. 

Kilde: 

https://ripostelaique.com/gouvernement-chinois-les-usa-etat-voyou-menacent-la-paix-mondiale.html

Del artiklen her:
Exit mobile version