NewSpeek

KINA STØTTER IRANS TILSLUTNING TIL BRICS

BRICS
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten].

GEOPOLITIK

Med ivrig støtte fra Kina udtrykker Iran nu ønske om optagelse i gruppen af nye magtcentre kendt under forkortelsen de fem, som i øjeblikket omfatter Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika.

“Beijing har arbejdet med de andre parter i BRICS på at få gang i udvidelsesprocessen af medlemmer til BRICS og give dem mulighed for at få del i de samme ideer og blive en del af familien BRICS”, siger talsmanden for Kinas udenrigsministerium Zhao Lijian.

“Mens de ansvarlige i Det Hvide Hus har spekuleret på, hvilke andre steder i verden de ville kunne intervenere, forstyrre og ødelægge eller indføre restriktioner, har Argentina og Iran bedt om optagelse i BRICS”, skrev Maria Zakharova, tidligere talskvinde for det russiske udenrigsministerium.  

Talsmanden fra Irans udenrigsministerium, Said Khatibzadeh, har bekræftet, at “selv om BRICS ikke er en traktat eller en international aftale, er den baseret på en meget kreativ mekanisme med store aspekter”.  

Talsmanden noterede, at medlemmerne af BRICS står for 30% af den globale bruttoproduktion, udgør 40% af verdens befolkninger og 27% af det globale landareal. Han udtrykte håb om, at Iran kunne optages i BRICS, og at det ville blive til en merværdi for begge parter.

Da Amir-Abdollahian, Irans udenrigsminister, havde fremsat ønske om Irans optagelse i BRICS, inviterede den kinesiske præsident den iranske præsident til at holde en tv-transmitteret tale fra det virtuelle topmøde i BRICS Business Forum den 24. juni, hvor gruppens vigtigste ledere deltog.     

Hossein Amir-Abdollahian takkede Kina for at have inviteret den iranske præsident til at deltage i BRICS’ næste topmøde, og han roste Kinas initiativ til udvikling og global sikkerhed.

Den iranske udenrigsminister udtrykte håb om, at Kinas lederskab af BRICS ville styrke det multilaterale samarbejde yderligere.

Det 14. BRICS-topmøde blev organiseret på afstand af Kina den 24. juni, hvor lederne af 13 andre udviklingslande var inviteret til at deltage, heriblandt Iran.

Den iranske præsident, Ebrahim Raïssi erklærede, at den Islamiske Republik kunne blive en bæredygtig partner, som agerede som et bindeled for BRICS-landene med hensyn til energi og til de vigtigste markeder i verden i kraft af deres geopolitiske beliggenhed og unikke økonomi. 

“Vi er parate til at dele al vores kapacitet og alle vore potentialer inklusive transportnettene, hurtig og billig transit, et ekstraordinært aktiv i form af kvalificeret arbejdskraft såvel som med vigtige videnskabelige resultater, der kan hjælpe BRICS til at nå deres mål”, sagde M. Raïssi fredag i en tv-transmitteret tale ved det virtuelle BRICS-topmøde, Business Forum, hvor de vigtigste ledere i gruppen deltog fredag.

Han sagde, at de nye og forskellige aktuelle udfordringer påvirker venskab og fred i verden i dag.

M. Raïssi understregede nødvendigheden af at styrke interaktionerne mellem BRICS- landene over for de nye kriser såsom corona-pandemien, klimaændringerne og de regionale og internationale konflikter.

BRICS-gruppen omfatter fem store vækstøkonomier: Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika. Siden oprettelsen for mere end ti år siden har medlemslandene opnået gavnlige resultater på områder som økonomi, handel, politik, sikkerhed, teknologiske opfindelser såvel som udveksling af kultur og mennesker.

————–

source : Al Manar

https://french.almanar.com.lb/2366014

Del artiklen her:
Exit mobile version