NewSpeek

ITALIEN OG SVERIGE SENDER KRIMINELLE TIL FÆNGSLER I RUMÆNIEN

(Foto: Indvandrerbande poserer)

Del artiklen her:

Italien og Sverige har formået, hvad Danmark ikke kunne: At finde passende fængsler i Rumænien. Litauen er næste på listen.

Den danske regering har tidligere forsøgt at sende rumænske kriminelle til fængsler i Rumænien, men opgav fordi internationale konventioner vurderede, at fængselscellerne er for små. Men måske var Lars Løkke Rasmussens (V) regering lidt for hurtig til at opgive deres forehavende.

Det viser sig nemlig, at både Sverige og Italien benytter fængsler i Rumænien.

“Det er dyrt for os have have dem (rumænske kriminelle, red.) i svenske fængsler. Der er ingen grund til at de skal optage plads her. Desuden skal rehabiliteringen jo ske i deres hjemlande,” siger den svenske justitsminister Morgan Johansson (S).

Den svenske regering vælger ligesom den danske at tage højde for internationale konventionernes krav om større fængselsceller, men det har svenskerne en løsning på:

“Italien har en aftale med Rumænien, som udpeger særskilte fænglser, hvor kvaliteten er god nok. Jeg ser gerne en tilsvarende aftale for Sverige,” udtaler Morgan Johansson ifølge Sydsvenskan, der allerede har mødtes med højtstående embedsfolk fra både Rumænien og EU om den nye aftale.

Sverige arbejder på en lignende aftale med Litauen.

Del artiklen her:
Exit mobile version