NewSpeek

ITALIEN OG POLEN ERKLÆRER EU KRIG OG FORDØMMER ”DE STÆRKESTES DIKTATUR”

Morawiecki
Del artiklen her:

Af Le Courrier du Soir. 

[NewSpeek har indsat mellemrubrikker]

I et interview til den italienske avis La Stampa og viderebragt i Politico advarer den polske statsminister med, at Italien og Polen har lovet at sætte en stopper for de stærkestes diktatur i EU, nemlig Tyskland og Frankrig, som bestemmer alt og gør lige hvad der passer dem uden at rådføre sig med de andre lande.

Vil EU kunne overleve meget længere? Spørgsmålet rejser sig nu, hvor den stærkt svækkede union pga. corona-pandemien og krigen i Ukraine gennemlever en ny krise med korruptionsskandalen, som denne gang risikerer at ødelægge unionens image totalt. Og det er i denne stormfulde forbindelse, at de to lande, Polen og Italien, har besluttet at hæve deres stemmer for at få en radikal ændring på funktionerne i et Europa, som i stigende grad er i miskredit.

Polens premierminister Mateusz Morawiecki
I interviewet til den italienske avis La Stampa har Polens premierminister Mateusz Morawiecki ikke undladt at erklære, at EU’s bureaukrati ifølge ham er blevet en skadelig plage for unionen. I dette interview har han også klart tilkendegivet, at Italien og Polen “har fået nok af det europæiske bureaukrati”.

Den polske premierminister fordømte, at EU er i hænderne på de stærke stater (Frankrig og Tyskland), og han lagde ikke fingrene imellem. “Polakkerne og italienerne er trætte af de europæiske bureaukraters diktatur og ønsker et rigtigt demokrati. Vi ønsker at se et Europa genopstå med udgangspunkt i de grundlæggende principper”, erklærede han.

I interviewet gik den polske regeringschef hårdt til angreb på Tyskland, som er blevet lokomotivet i euro-zonen. “Vi betaler allerede en høj pris først og fremmest på grund af fejl begået af de tyske politikere. Men hvis Berlin skulle bestemme alt, ville prisen på gas være endnu højere”, beklagede han.

Mateusz Morawiecki talte om Frankrig-Tyskland hegemonien, som dikterer deres visioner til de andre medlemslande, og han advarede om følgende: “enten gælder reglen om enstemmighed, eller også er det den stærkes tyranni”. Som en påmindelse fremsatte den polske premierminister sine ord i en krisesammenhæng, der var præget af krigen i Ukraine, som i høj grad har svækket EU.

Afsløringer fra Politico
I øvrigt er det for ganske nyligt blevet afsløret i pressen, at EU’s sværvægtere har beskyldt USA for at have forrådt EU ved at berige sig på krigen i Ukraine. Det er i hvert fald de afsløringer, Politico er kommet med den 24. november. Ifølge denne kilde har højt placerede personer i EU fra kulissen beskyldt USA’s præsident Joe Biden for at have beriget sig på krigen, mens Europa er på randen af sammenbrud.

Ifølge kilden skulle en af de vigtigste årsager til den europæiske vrede skyldes den famøse Inflation Reducation Act (IRA), der er en massiv støtte, som USA på det seneste har givet til virksomheder på deres jord. Denne beslutning har rystet EU, som er bange for, at hundredvis af virksomheder skal forlade det gamle kontinent og slå sig ned i USA.  

Og det er ikke det eneste problem, medierne kommer med. Skal man tro Politico, så har de politiske europæiske ledere svært ved at klare, at de skal købe amerikansk gas til en pris, der er fire gange højere end den, de betalte for russisk gas. Hvis man dertil lægger Europas køb af dyre amerikanske våben (Europas lagre er næsten tomme), bliver ligningen meget svær at løse.

I øvrigt synes Rusland at have set rigtigt. I slutningen af oktober i år kunne den russiske udenrigsminister Sergueï Lavrov klart afsløre den amerikanske strategi, idet han beskyldte USA for at forsøge gennem krigen i Ukraine at “afindustrialisere Europa og oversvømme det med amerikanske våben”.

“Flere og flere økonomer – ikke kun de russiske, men også i Vesten – er kommet til den konklusion, at USA forsøger at udpine og afindustrialisere den europæiske økonomi”, sagde han. Og han tilføjede: “Tyskland delokaliserer en stor del af deres produktionskæder til USA med alle de konsekvenser dette får for Europa. Det er i Washingtons interesse at svække Europa militært og tvinge det til at være oppe på tæerne og at oversvømme Ukraine med våben og fylde de europæiske militære lagre med amerikanske våben”.

Lavrov: Europæerne er de største tabere
Ifølge Lavrov er europæerne de største tabere i denne krig med Ukraine mod Rusland. “Europæerne lider langt mere end USA under de økonomiske sanktioner”, sagde den russiske chef diplomat. Det skal understreges, at Lavrovs ord faldt mindre end tre dage efter, at den ungarske premierminister Viktor Orban havde indrømmet, at med denne krig mod Rusland ville Europa gå i sin egen fælde. 

Kilde: https://reseauinternational.net/litalie-et-la-pologne-declarent-la-guerre-a-lunion-europeenne-et-denoncent-la-dictature-des-plus-forts/

Del artiklen her:
Exit mobile version