VALG I FRANKRIG: ISLAM-KRITISK PARTI NYDER KÆMPE OPBAKNING FRA POLITIET

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Del artiklen her:

Det islam- og indvandringskritiske parti Front National med Marine Le Pen i spidsen ville vinde det franske præsidentvalg 23. april stort, hvis det kun var gendarmeriet, som måtte stemme.

Hele 51 procent af gendarmeriet, som er den militære del af Frankrigs politi, vil stemme på Front National. Blandt det mobile gendarmeri, den del af politiet som responderer ved terrorangreb, stemmer hele 65 på det populære parti.

Det skyldes måske, at den militære del af Frankrigs politi er tætter på den virkelighed, der venter os alle de kommende år.

Og der er langt ned til det næststørste parti, når man laver meningsmålinger blandt gendarmeriet. Macron står således til kun 16,5 procent, mens Fillon står til sølle 14 procent.

Som sædvanligt er der stor forskel på den menige betjent og politiets ledelse – formentligt fordi sidstnævnte er længere væk fra den praktiske virkelighed – når det kommer til holdningen til, hvordan udfordringer med kriminalitet og terror skal håndteres. Her scorer Fillon 42 procent, mens Front National kun står til 17 procent.

Del artiklen her: