Hvorfor går flere og flere danskere til psykolog?

mindcph
Del artiklen her:

Tallene viser, at vi danskere går mere og mere til psykolog. Nogle betaler for det selv, og andre får tilskud eller finansiering gennem den offentlige sygesikring eller deres private. Men hvad er det egentlig, der gør, at tendensen er sådan? I denne artikel diskuteres der mulige grunde dertil.

Samfundet har ændret sig

Du har sikkert hør det før i medierne eller i samtaler med dine kolleger, venner, bekendte eller studiekammerater. Der er mange mennesker, der føler sig stressede på den ene eller den anden måde.

Mange fortæller om, at de sociale medier har en negativ indvirkning på samfundet. Der er kommet mere fokus på status, det perfekte liv, selviscenesættelse og de ydre værdier generelt, sådan er der mange, der siger.

Det er kun naturligt, at samfundet ændrer sig gennem tiden. En gang for længe siden kom industrialiseringen til, som ændrede samfundet markant, og efter internettet kom, og flere og flere digitale tjenester og funktioner er kommet til, har det også medført en ændring af samfundet.

Mange mener, at det er digitaliseringen, som har medført denne ændring i samfundet og er direkte forbundet til, at flere mennesker har det dårligt og måske også grunden til, at flere vælger at besøge en psykolog.

Mange vil det hele

Måske er de sociale medier også med til at påvirke folk til at ville flere ting i deres liv. Det er ikke nok at have en dejlig familie og et godt job. Mange har også brug for at vise, at de kan meget med deres kroppe gennem ekstremsport, crossfit eller andre sportsgrene.

Derfor skal der for nogen både være tid til familiesamvær, venner, arbejde, træning og konkurrencer i ugens løb, og der er altså kun 24 timer på et døgn.

Spørgsmålet er, om denne tendens er direkte forbundet med digitaliseringen, eller om det bare en naturlig ændring i befolkningens mentalitet. Hvad tror du?

Hvilken terapi kan virke for dig?

Hvis du er en af dem, der overvejer at se en psykolog eller gå til en form for terapeut, skal du helt sikkert gøre det. Lige meget hvad er det en god ide at få talt med det, som kan presse en. Måske er du stresset, deprimeret, haft følelsen af angst eller noget helt andet.

Som tallene viser, er du langt fra den eneste, og heldigvis er det blevet mindre tabuiseret at gå til psykolog og få hjælp. Det kan dog være lidt forvirrende at finde ud af, hvilken type terapi eller behandling, som du i din situation vil få mest ud af.

Du kan opsøge en psykolog og få deres syn på sagen. Det er blevet populært at bruge metakognitiv terapi, som finder frem til den bagvedliggende grund til den psykiske mistrivsel eller lidelse, så det kan du med fordel undersøge nærmere.

Sponsoreret indhold

Del artiklen her: