HVORDAN VIRKER PROPAGANDA? HVORDAN KONSTRUERES DEN?

Tremblay
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard. 

Denne artikel kaster lys over, hvordan propaganda virker – med afsæt i en samtale med journalisten John Pilger om bl.a. Julian Assange, medgrundlæggeren af Wikileaks.  

Journalist, Filmmaker Without Peers – Propaganda – How It Works – Julian Assange – A Personal Insight – Regis Tremblay    

Tilsendt med denne kommentar af en følger:  

”Regis Tremblay er en imponerende produktiv producent af videoer, og alt, jeg har set af ham, har altid været værd at se. Han er bosat på Krim. Her i samtale med John Pilger der er en nær, personlig ven af ​​Julian Assange og har stået i spidsen for appellen om at løslade ham. Han giver nogle personlige indsigter fra sit besøg hos Julian i fængslet.” 

Julian Assange

Svenska medier bör svänga om fallet Julian Assange   

Julian Assange kan lämnas ut till USA 2021  

”Historien om Assange har under mer än tio år varit en dramatisk följetong. Detta efter att Wikileaks, som Assange är medgrundare till, 2010 spred information rörande hemliga uppgifter som påvisade krigsbrott begångna av amerikanska armén…”

”Wikileaks har inte bara avslöjat krigsbrott, utan avslöjade även att Hillary Clinton använt sin privata email när hon skickade hemligstämplade uppgifter…”

FN-utredare: Svensk polis fabricerade bevis mot Assange  2020 

”Det handlar om en modern häxprocess för syftet att statuera exempel så att media håller sig i skinnet och inte rapporterar om brott begångna av regeringar, säger utredaren Melzer till tyska ZDF.”

Australiensisk journalist John Pilger: Karaktärsmordet på Assange är planlagt   2020 

Assange: Obama är den riktiga förrädaren 2013 

”Vem var det som lovade en generation ’hopp’ och ’förändring’, bara för att bryta dessa löften med elände och stagnation”, skriver han och syftar på Obamas många brutna vallöften.

***

Hur man identifierar en CIA-inflytelseagent?

 

Vem blir den nya spionlagens första offer?  17. nov 2022 

*** 

UnderstandHistory

Del artiklen her: