NewSpeek

HVEM SKAL JOURNALISTERNE NU HADE?

Kimberley Strassel
Del artiklen her:

Af Lars Hedegaard.

Blandt de mere eftertænksomme kommentatorer til valget af Joe Biden (med mindre Trump lykkes med sine juridiske indvendinger) er Kimberley Strassel, der skriver i Wall Street Journal.

Joe Biden har vundet, mener hun, fordi han sørgede for at holde afstand til det demokratiske partis rablende venstrefløj, hvis offentlige ansigter var Nancy Pelosi, formanden for Repræsentanternes Hus, og Chuck Schumer, minoritetsordfører i Senatet. Biden lovede at genindføre normale tilstande, og derfor vandt han.

”Pelosi-Schumer æraen”, skriver Strassel, ”har været dag efter dag med falske skandaler, … høringer, fantastiske anklager, progressive fantast-forslag og løfter om at nedbryde traditionelle institutioner. Det er teater, ikke regeringsførelse.”

Som hun også påpeger, har medierne sluttet op bag dette teater, fordi de troede, at det ville gavne demokraterne og naturligvis dem selv. Virkeligheden blev en anden. Der blev spekuleret på, at demokraterne ville vinde 13 mandater i Senatet. De vandt 1, og der er gode chancer for, at republikanerne beholder flertallet. Hvad Repræsentanternes Hus angår, blev der fablet om en ”blå bølge” og massive demokratiske gevinster. Demokraterne endte med at tabe 6 pladser og muligvis flere.

Det tyder ikke på, at befolkningen ser frem til højere benzinpriser, fri indvandring, afskaffelse af politiet, eksport af arbejdspladser til Kina, en mangedobling af skatten, ”Den Nye Grønne Omstilling”, nye krigseventyr og hvad demokraternes radikale fløj ellers har fundet på.

Blandt valgets store tabere er main-stream-medierne
Blandt valgets store tabere er mainstream-medierne, som gennem de forløbne fire år har solgt mange billetter på deres Trump-had. Hvem skal de mon hade, når de ikke længere har Trump?

Og hvad skal de danske medier gøre? Indtil nu har det været den rene svir at være USA-korrespondent. De skulle bare skrive af efter CNN og New York Times og slap for arbejdet med at sætte sig ind i amerikanske samfundsforhold.

De danske journalister vil hade Trump til deres dødsdag, men vil det være nok til at sælge aviser?

Del artiklen her:
Exit mobile version