GHITA OM VALGKAMP 2019

microphone
Del artiklen her:

Af Ulrik Høy

Da nærværende dagbogsskriver er lidt træt i håret, har vi bedt skuespillerinden Ghita Nørby kommentere valgkamp 2019, og “det kan jeg da godt”, svarer Ghita, “hvis du ikke selv gider. Jeg synes ærlig talt det er den mest åndssvage valgkamp, jeg i mine livsskabte dage har oplevet, og det siger ikke så lidt”. Ghita fortsætter:

“Jamen, hvad skal jeg kommentere? Lars Løkke er en pudseklud, når han da ikke lige vælter ind på værtshuset “Ølivom” i en 800 hektoliter brandert med livvagter og dronning Dagmar på slæb. Manden er sikkert flink nok, men hvad har han forestillet sig? Hvorfor går han ikke bare hjem og slår græsplæne, så gør han da ikke noget forkert?! Og så står der 700 nikkedukker i TV-studiet og skiftes til at sige buh og bæh. Sig mig, tror man vi er idioter?! Og hvorfor må vi ikke se Pape og hans søde kæreste, der går på bøssebar klokken 2 om natten, når Pape læser lektier, fordi han skal til eksamen i politik? Ham vil vi da gerne hilse på, han er en lækker steg, og han kan da ikke være dummere end de dér 10.000 nokkefår fra Journalistisk Venstreparti

Hvem har forøvigt opfundet det bizarre show med TV-valgkamp? Er det hende den lange stajavert fra DR med 4 mio. om året? Jeg har spillet med i mange komedier i min tid, det kan jeg betro dig, men ‘Valgkamp 19’, den tager stikket. Det er da den fladeste morskab i mands minde. Rent menneskeplageri. Var jeg indretningsarkitekt i helvede, ville jeg indrette det som et TV-studie med dansk valgkamp. Så kan de stå der og sniksnakke til evig tid, du. Uden publikum.

Hvem jeg personligt stemmer på? Ingen, absolut ingen. Tværtimod! Det er pudseklude og klaphatte og klumremikler hele bundtet, og det varer alt for længe, meget længere end det skøre pigebarn, der invaderede mit hjem og plantede en kæmpemikrofon lige i snotten på mig. Det var topmålet. Hun er da selvskreven som æresmedlem af Journalistisk Dummeklub. Nej du, der er ingen grænser for, hvad vi udsættes for. Det er én stor åndsforsnottelse fra kyst til kyst, og når valget er ovre, skal vi plages af panelhyæner og deres ultimative krav om 10 øre mere i timen til Tivoligarden og reduceret P-afgift til elbiler og hellige aber.

Jamen hør, tror de, vi er idioter?! Hvad har hun tænkt sig hende frynsefinken fra liste Ø? Og ham Juncker nede i EU, der laller rundt i en kronisk bimmelim, der må gøre Løkke alvorligt misundelig, og nu skal Connie Hedegaard, det lille duksebarn, sikkert udnævnes til noget stort, så hun kan tjene endnu mere ved at cykle rundt og plante vindmøller i hver en vrå. Det er mig ubegribeligt, at et ellers fornuftigt pigebarn fra Aarhus ender som klimahysteriker i København og EU. Nå, hun stiller ikke op til valget?! Jamen, det må hun da selv om. Ved du hvad, jeg får lyst til at flytte til Polen, de fyrer med kul og koks, det sviner og soder og hørmer som min egen kære brændeovn, der snart bliver forbudt. Jeg elsker at sidde foran ilden og bare inhalere alle de forkerte partikler.

Nå, nu gider jeg ikke spilde mere tid på dig, min ven. Jeg skal giftes her kl. 12 på Gentofte Rådhus, og det bliver så femte gang. Ja ja ja ja ja, femte gang er lykkens gang. Klap i! Hvem jeg skal giftes med? Ja, det skal du slet ikke stikke din lille delikate snabel i, men så meget kan jeg da røbe, at der er tre kandidater. En pensioneret admiral med trang til søgang i dynehavet, en ung springgymnast fra Varde – det er så sjovt, når de lander, det gynger – og så ham den gamle udhaler fra “Grøften” i Tivoli, hvad er det nu han hedder?

Nå, skidt pyt, det finder vi ud af. Ikke mere i dag. Du finder selv udgangen og tag venligst den der afskyelige mikrofon med dig, tak. Og please: lad være med at klappe hunden. Den kan ikke lide fremmede, og det kan jeg heller ikke”.

Såvidt den kære Ghita Nørby.

Fortsat god valgkamp!

Del artiklen her: