NewSpeek

FORSKNING: GÆT HVEM DER HAR VERDENSREKORDEN I AT FØLE SIG TIL GRIN?

Muslimer
Del artiklen her:

(Foto: Folk som let føler sig til grin pålægger sig ofte en aggressiv attitude for at afskrække folk fra at lave sjov med dem)

Skyldes oplevelse af “racisme” ofte i virkeligheden psykologiske problemer hos “ofret”.

De fleste kender nok den usikre følelse forbundet med at være nervøs for, om andre synes man gør sig til grin. Jo mere selvtillid man har, jo mindre vil denne usikkerhed som regel være. Angsten for at blive til grin kan være så stærk, at den er sygelig. I så tilfælde kaldes det for gelotofobi, angsten for at blive grinet af.

Typiske symptomer ved gelotofobi er en generel mangel på humoritisk sans og glæde, samt en stærk tendens til at blive vred eller ligefrem voldelig, hvis andre laver sjov med en.

Læs også: SOCIALE MEDIEGIGANTER PRAKTISERER FAKENEWS SOM OFFICIEL POLITIK

Den danske forsker i humor, psykolog Martin Führ fra Aalborg Universitet, har forsket i gelotofobi. Martin Führ har undersøgt befolkningen i 72 forskellige lande. Det viser sig, at danskerne er verdens mindst gelotofobe folk: Kun 1,7 procent af os har gelotofobi. Blandt englændere, tyskere og spaniere er 11-13 procent gelofotobe.

Verdens mest gelotofobe folkefærd, altså dem med mindst humor og stærkest tendens til at blive vred, hvis man laver sjov med dem, er ifølge forskningen arabere. Med andre ord, så har arabere størst tendens til at føle sig til grin og til at reagere aggressivt, hvis man laver sjov med dem. En ud af tre arabere lider således af gelotofobi, og har altså 19 gange lettere end danskere ved at blive usikker over, om andre griner af dem.

Måske dette kan forklare muslimers krav om separate badekabiner i svømmehaller, og at det skal forbydes at lave sjove muhammedtegninger. Altså: Måske er det lav selvtillid, og ikke religion, som får muslimer til at kræve særbehandling og til at reagere så stærkt, når man kritiserer dem eller deres religion? Måske er det i virkeligheden den fornærmede, som har et problem, og ikke den påståede fornærmer? Måske dækker muslimer over lavt selvværd ved at opføre sig aggressivt eller spiller racismekortet?

Når minoriteter råber højt om “racisme”, bør myndigheder og medier være opmærksomme på, at det måske i virkeligheden kan bunde i psykologiske problemer hos “ofret” og ikke i dårlige manerer hos “gerningsmanden”.

Læs også: ISRAELS KAMP ER VESTENS KAMP

Del artiklen her:
Exit mobile version