FORSKER: FAMILIESAMMENFØRINGER FORHINDRER INTEGRATION

(Foto: Necla Kelek, sociolog og forsker (Kilde: By Medienmagazin pro - http://www.flickr.com/photos/medienmagazinpro/4764744134/in/photostream/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12525031))
Del artiklen her:

Familiesammenføringer fastholder herboende ikke-vestlige indvandrere i en uintegrérbar kultur, der udvikler sig til parallelsamfund og kriminalitet, konkluderer forsker.

Parallelsamfund overtager stadigt større dele af danske byer, hvor de udklækker mere og mere brutale grupperinger af bevæbnede radikale kriminelle islamister, som tilsyneladende kun de mest radikale imamer kan styre. Alt er forsøgt for at stoppe denne udvikling. Eller, det vil sige, næsten alt. For i hvert fald én ting mangler stadigt at blive afprøvet:  Et stop for tilflytningen af partnere, som trækker herboende ikke-vestlige indvandrere og efterkommere ud af deres integrationsproces og tilbage i den kultur, familien oprindeligt kommer fra.

Den tyrkisk-tyske sociolog og integrationsforsker Necla Kelek advarer om, at netop familiesammenføringer er en alvorlig hindring for integrationen.

“Familien betyder i orientalsk-muslimsk sammenhæng en storfamilie, der er patriarkalsk organiseret. Med familiesammenføring importerer vi et islamisk familiesystem , der fører til parallelsamfund og problemer med integration. Ingen behøver at tilpasse sig, man kan isolere sig hjemme hos sig selv, og traditionen med børneægteskaber, kvindeundertrykkelse og fødselstvang vil leve videre.” Familiesammenføringer er ifølge Necla Kelek af samme årsag til de alvorlige problemer med indvandrerbander, som også Tyskland oplever.

Necla Kelek nævner et konkret eksempel med en syrisk dreng på 14 år, der kom til Tyskland som “uledsaget” og hurtigt blev integreret. “Men for hans familie var han bare en døråbner til velfærd. Hele familien blev snart sammenført, far, mor, søskende og tante, 13 i alt. Så stoppede drengen med at gå i skolen og det var slut med hans muligheder for som individ at gå egne vegne,” fortæller forskeren ifølge det store tyske magasin Welt.

Necla Kelek understrege sin pointe med det faktum, at “Det først var efter familiesammenføringerne i 70’erne, at parallelsamfundene opstod.”

Video: Der Welt om Necla Keleks konklusioner (danske undertekster):

Del artiklen her: