FLORIDA SLÅR IGEN MOD BIG TECH

Florida
Del artiklen her:

Af Lars Hedegaard. 

Republikaneren Ron DeSantis, guvernør for USA’s befolkningsmæssigt tredjestørste stat (efter Californien og Texas), underskrev i går en lov, der tillader statens indbyggere at sagsøge Big Tech – Facebook, Google og Twitter med flere – hvis de censurerer eller shadowbanner deres brugere.

Det er den første lov af sin art i USA.

Loven gør det muligt for domstolene at tilkende borgere en erstatning på $100.000, hvis et socialt medie censurerer eller ”shadowbanner” – dvs. hemmeligt begrænser udbredelsen af deres ytringer.

”Vi bliver den første stat, der drager Big Tech til ansvar”, udtalte DeSantis under gårsdagens pressekonference. Big Tech, fortsatte han, ”udøver en magt, som er uden fortilfælde i amerikansk historie”, og han tilføjede, at 2021 minder om George Orwells 1984.


Loven gør det muligt at sagsøge sociale medier 

Loven gør det også muligt for Floridas justitsminister at sagsøge sociale medier. Den gør det endvidere ulovligt at udelukke politiske kandidater. I så fald vil Floridas valgkommission pålægge bøder på $250.000 pr. dag, hvis der er tale om kandidater til statsposter, eller $25.000 pr. dag, hvis det drejer sig om f.eks. kandidater ved lokalvalg.

Guvernøren meddelte, at loven – der bærer navnet SB 7072 – er et første skridt i forsvaret for alles adgang til de sociale medier. Det er nødvendigt, sagde han, fordi de sociale medier har ændret sig fra at være neutrale fora til at være politiske. 

Hvis sociale medier forbryder sig mod antirust-lovene, må offentlige institutioner ikke have noget med dem at gøre.


Staten tilbageerobrer det offentlige rum 

Floridas viceguvernør, Jeanette Nunez, sagde på pressekonferencen, at staten nu tilbageerobrer det offentlige rum som et sted, hvor informationer og ideer kan flyde frit.

Med en hentydning til de mange Florida-borgere, der er flygtet fra Cubas kommunistiske diktatur, tilføjede hun, at mange i staten ved, hvad det vil sige at få munden lukket.

Hun tilføjede: ”Lykkeligvis har vi i Florida en guvernør, der kæmper mod Big Tech-oligarkerne, der manipulerer og censurerer, hvis du udtrykker synspunkter, der strider mod deres radikale, venstredrejede fortælling.”

Ifølge guvernør DeSantis bliver Florida ikke den eneste stat, der vedtager en sådan lov. ”Vi ser nu, at andre stater følger op. Det begynder i Florida, men det ender ikke i Florida.”

***

Som det går i USA, vil det gå os

Min kommentar [LH]: Og det ender ikke SB 7072. Der er nu lagt op til den mest skæbnesvangre kamp siden den amerikanske borgerkrig. 

Kampen om selve USA’s forfatning

Skal De Forenede Stater forblive en fri republik, eller skal landet hensynke i socialistisk mørke?

Og som det går USA, vil det gå os.

Del artiklen her: