Et spil for gentlemen

0 Shares

Første gang jeg hørte om cricket var I 2005, og boede I London, dette var året hvor Australien skulle møde England om det mindste trofæ med størst betydning I alt sport, den såkaldte Ashes Urne. Ashes er en cricket konkurrence spillet hvert andet år mellem England og Australien. Ashes består normalt af fem cricket-kampe, og disse spilles i testformat. Test cricket er den længste form for cricket, hvor hver kamp tager op til fem dage.  Som konkurrencen skred frem i 2005 og det blev klart at England havde større og større chance for at vinde, blev London og hele England grebet af cricket feber, dette var trods alt chancen for at vinde over det bedste cricket hold verden nogensinde havde set, med legender som Shane Warne og Glen Mcgrath. Da røgen havde lagt sig med legendariske og sagnomspundne matcher, kom England sejrrigt ud af duellen, for første gang siden 1989, og der var dømt kæmpe fest på Trafalgar Square, som havde de vundet VM, og jeg var selvfølgelig med en fantastisk oplevelse.

Cricket tager lang tid at spille så der er masser af plads til at lege med mobilen når man ser kampene, min personlige favorit er online spil, lige nu spiller jeg Dirty Dancing Slot som er fortræffeligt.

Hvordan spiller man så cricket, og hvorfor er det så fedt spørger den uvidende sikkert, jo lad mig forklare reglerne så forenklet som muligt:

Et hold består af 10 aktive spillere dem der batter, og dem der angriber. Som angriber gælder det om at ramme modstandernes wicket, eller gærde på dansk. Det er så her det bliver sjovt, der er en til at forsvare gærdet i hver ende, dvs man spiller 1 mod de andres 10. Man får 4 point for at slå cricket bolden ud over rebet på siderne, hvor den rammer jorden og 6 point hvis den ikke gør. Det som gør det så spændende er bolden, der er en hårdpresset korkbold indbundet i læder, og man må kaste den så hårdt som man vil, og så længe den rammer jorden først, får man endda kaste direkte mod modstanderen, hvilket giver en vanvittig dynamik da man både kan kaste hurtigt (fastbowl) og skrue bolden (spinner). Om det angribende hold griber bolden efter et slag, eller rammer gærdet med bolden, er manden med battet død og skal forlade banen for at give plads til en ny.

Der er selvfølgelig mange flere regler i cricket, og mange flere aspekter og taktikker men jeg kan klart anbefale, at begynde at se det og til vinter er der Ashes igen, denne gang i Australien og jeg kan garantere spænding og den bedste cricket.

0 Shares