Er genbrug ved at være genbrugt?

Sponsoreret indhold

Mens retro-skilte, industrilamper og genbrugsmøbler er et hit lige nu, så er det måske snart på tide at spekulere i, hvad der bliver den næste trend. En trend bliver ofte fulgt af sin modsætning, men hvad er egentligt genbrugs modsætning?

Årstiden så småt skifter, og det, forhåbentligt, sidste sne er smeltet fra gader og stræder. Udover at varmere temperaturer og en del solskin formodentligt er på programmet, så er der andre tendenser der ligeledes er på vej ind, og ikke mindst ud. En tendens, der i de sidste par sæsoner har holdt ved, er ønsket om at være mere eller mindre retro, for eksempel ved hjælp af gamle skilte, lamper eller måske endda spraglet tøj.

Gadeskilte, lysstofrør, jordfarver og genbrug er det nye sort, og har efterhånden været det i en rum tid. Og selvom den minimalistiske og lidt mere upersonlige stil for få år siden fro alvor gjorde sit indtog i de danske hjem, så er brugskunst og retro-skilte på vej ind i hjemmene, for de har mere sjæl.  Men hvorfor er vi egentligt så vilde med at genbruge andre folks ting, i stedet for blot at købe nye?

Ifølge livsstilseksperter, så ser vi genbrugstendenser blusse op når vi er i krise. Det er en måde at udvise en omtanke overfor blandt andet miljøet, og så er der en hel del penge at spare. Men mens vores fornuft måske spiller ind, er det oftest ikke den tanke, der er den primære. Det handler også om, hvad der er på mode. For tiden er det særligt det industrielle og lidt mere rå look der er populært. Det ser vi blandt andet i form af industriskilte og -lamper, og så har vi ikke noget imod at vores indretning bærer præg af, at den er produceret af kvalitet, og derfor har kunnet holde i mange år.

Men hvad bliver så det næste? For gadeskilte og råt industridesign bliver formodentligt ikke ved med at være populært. Ofte efterfølges en trend, af en anden trend der er helt modsatrettet. For eksempel som det hvide og polerede udtryk, blev erstattet af det slidte og rå genbrugs-look. Hvad er så genbrugs modsætning? Det er det nye, og det spændende. Det man ikke har set før. Altså unikt boliginteriør, unikke designere og kunst, der bryder grænser.

Vi er fortsat vilde med vores retro-skilte, og genrugskunst, og det stopper måske ikke lige foreløbigt. Med hvem ved, måske er en ny trend lige om hjørnet.

1 Comment

  1. Det har altid været sådan, at moden har “kørt i kreds”. Nu er det moderne med såkaldt retro, om få år er der noget andet og om en årrække vil retro vende tilbage igen. Man kan ikke blive ved med at finde på noget nyt, så det kendte vil altid, på et eller andet tidspunkt, vende tilbage. Sådan er det bare. Jeg tror også at folk mange gange føler sig trygge ved noget, som de kender fra barndommen.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.