EMMANUEL TODD: ’VI ER VIDNE TIL VESTENS ENDELIGE UNDERGANG’

EmmanuelTodd
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard.

Emmanuel Todd er aktuel med en ny bog om Vestens undergang, der er grund til at give særlig opmærksomhed. Todd analyserer nemlig fra en lidt anden vinkel end hidtil iflg. Steigan, en af de kilder som NewSpeek indtil videre har tillid til.

Her følger tre anmeldelser af bogen.

RED.PST

Emmanuel Todd: «Vi er vitne til Vestens endelige undergang» – steigan.no   

Af red. PSt  

”Todd gjorde seg bemerket da han i boka The Final Fall i 1976 forutså Sovjetunionens sammenbrudd. Vi i steigan.no har i årevis påvist at Vesten er på stø kurs mot undergangen.

Det er mange årsaker til det og Todd griper det an fra en annen vinkel enn de vi har gjort.

Han ser på protestantismens og arbeidsmoralens sammenbrudd i Vesten og i framveksten av en virkelighetsbenektende nihilisme.”

***

EmmanuelTodd

***

PEPE ESCOBAR

Pepe Escobar: How the West Was Defeated (sputnikglobe.com)  

Hvordan Vesten ble beseiret – steigan.no  19. jan 2024

”Emmanuel Todd, historiker, demograf, antropolog, sosiolog og politisk analytiker, er en del av en døende rase, en av de svært få gjenværende eksponentene for fransk intelligentsia av den gamle skolen – en arving til folk som Braudel, Sartre, Deleuze og Foucault som blendet den unge kalde krigens generasjoner fra Vesten til Østen.”

”Nå tillater Todd, i det han har definert som sin siste bok («Jeg lukket sirkelen») seg selv å gå for fullt og omhyggelig skildre nederlaget til ikke bare USA, men Vesten som helhet – med forskningen sin som fokuserer på det som skjer i og rundt krigen i Ukraina.”

”Protestantismens sammenbrudd

Todd analyserer metodisk, i rekkefølge, Russland, Ukraina, Øst-Europa, Tyskland, Storbritannia, Skandinavia og til slutt The Empire.

La oss fokusere på det som ville være de 12 Greatest Hits i hans bemerkelsesverdige øvelse.”

”Det sier seg selv at Todds virkelihetsbaserte bok ikke vil bli en hit blant Davos-elitene. Det som skjer denne uken i Davos har vært utrolig opplysende. Alt er ute i det fri.

Fra alle de vanlige mistenkte – den giftige EU Medusa von der Leyen, NATOs krigshissende Stoltenberg, BlackRock, JP Morgan og diverse honchos (big boss) håndhilser på sitt svette sweatshirtleketøy i Kiev – «Vestens triumf»-budskapet er monolittisk.”

***

GEORGE CHABERT

Også George Chabert omtaler bogen:

Russisk soft power? – steigan.no    

”I sin nye bok, La Défaite de l’Occident, gir den franske sosiologen og historikeren Emmanuel Todd tre hovedgrunner til Vestens undergang.

De to første er svekkelsen av industrien og svekkelsen av den amerikanske protestantismen.

Den siste årsaken er verdt å se nærmere på, nemlig at resten av verden foretrekker den russiske «soft power».”

”Alt er nå mulig. «Den vestlige middelklassens fiksering» på transspørsmålet «reiser et sosiologisk og historisk spørsmål», understreker Todd.

«Å etablere som sosial virkelighet at en mann kan bli en kvinne og en kvinne en mann, er å hevde noe som er biologisk umulig. Det er å fornekte verdens virkelighet, det er å bekrefte det falske.»

Todd konkluderer med at transideologien er selve kjennemerke på Vestens nihilisme, Vestens «impuls til å ødelegge, ikke bare ting og mennesker, men også virkeligheten.»”

”Avgrunnen som skiller Vesten fra resten av verden er nå uoverstigelig. Likevel, Vestens verdier påtvinges aktivt med hjelp av økonomisk og finansiell utpressing.”

Del artiklen her: