NewSpeek

DF REJSER FORMEL FORESPØRGSEL I FOLKETINGET OM VOLDELIGE VENSTRERADIKALE FORENINGER

Del artiklen her:

Dansk Folkepartis Martin Henriksen har tidligere over for Newspeek nævnt muligheden for, at partiet rejser en formel forespørgsel i Folketinget om forbud mod voldelige venstreradikale foreninger.

DFs retsordfører Peter Kofoed Poulsen bekræfter nu over for Newspeek, at forespørgslen rent faktisk kommer til at ske:

“Det er grotesk, at ballademagere på venstrefløjen systematisk forsøger at forfølge andre mennesker, der blot benytter sig af retten til at mødes. Derfor vil vi have en forespørgselsdebat i salen om det her emne. Jeg har jo igennem en pressen fulgt det massive pres, som venstrefløjsaktivister forsøgte at lægge på blandt andet For Friheds offentlige møder. De her venstrefløjsgrupper bør der sættes ind for. De er voldelige og respekterer ikke de fælles spilleregler – de skal have kamp til stregen.”

Forespørgslen vil blive indsendt en af de nærmeste dage.

VOLDELIGE FORENINGER

Foreningen Anti-Fascistisk Aktion (AFA) og et vidt forgrenet netværk af foreninger stiftet af bl.a. folkene i selvsamme forening har i mange år gennemført planlagte optøjer, gadeuorden og ulovlige demonstrationer i især København.

De venstreradikale foreninger betegner sig selv som “militante”. Dette hvilket betyder, at de ser kriminelle handlinger som organiserede optøjer, vold, trusler, hærværk, forstyrrelser af politiske modstanderes møder og demonstrationer som legitime i deres politiske kamp.

Her løber de venstreradikale foreninger ind i Grundlovens paragraf 78 stk. 2, som er klar:

“Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkene, bliver at opløse ved dom.”

JURIDISK UDFORDRING

Man kunne forvente, at voldelige foreninger organisering af gadeuorden og hærværk var en saga blot under en konservativ justitsminister.

De venstreradikale aktioner er ulovlige og koster enorme politi-ressourcer, de skaber utryghed i danskernes hovedstad – ofte også til gene for turister – og undergraver demokratiet.

Men justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tidligere afvist at gå ind i sagen. Søren Pape Poulsen henviser til, at eftersom de militante foreninger ikke er officielt registret som foreninger, så kan han ikke lukke dem.

Den fortolkning af loven er Dansk Folkeparti tilsyneladende klar til at udfordre.

(Foto ovenfor: Personer tilknyttet Anti-fascistisk Aktion brænder containere af på Nørrebro i protest mod en fredelig demonstration for mere julepynt. Tak til Uriasposten for foto.)

Del artiklen her:
Exit mobile version