DEN ISLAMISKE EKSPANSION: HVIS IKKE DET HAVDE VÆRET FOR CHARLES MARTEL

(Foto: Maleriet "Charles Martel og kampen ved Tours" viser den heltmodige leder stoppe muslimerne første forsøg på at indtage Europa)

Havde det ikke været for fortidens helte, havde vi i dag levet under islam.

Kommentar af Jeffrey Luz Ishøy, cand.mag.

Hvis ikke det havde været for Charles Martel ville større dele af Europa med stor sandsynlighed have været islamiske i dag. Vi havde ikke klaget over sharia eller anden form for anti-demokrati – for det havde der været dødsstraf for. Der havde formentlig heller ikke været hverken en oplysningstid, en renæssance eller en reformation. Vi ville have levet i ligeså stor uvidenhed, som man gør det  dags dato i de mellemøstlige lande, for eksempel i Afghanistan, hvor de fleste kvinder hverken kan læse eller skrive. Men det havde jo heller ikke gjort så meget, for det havde slet ikke været hendes rolle at læse og skrive, når blot hun kunne føde børn. Men lad os vende tilbage til Martel.

Det var Martel der, under den islamiske ekspansion i 732, stoppede de muslimske styrker under deres angreb på Frankerrriget (det der i dag svarer til det nordøstlige Frankrig, Belgien samt det vestlige- og centrale Tyskland). Spanien var allerede blevet indtaget, og det var derfra de muslimske hære skubbede sig ind mod det, vi i dag kender som det vest-centrale Frankrig. De var med andre ord på vej ind i hjertet af Europa (havde Frankrig mon oplevet en fransk revolution, hvis dette angreb var lykkedes?). Martel reddede med sin sejr Vesteuropa (og Europa i det hele taget) fra muslimsk erobring og islamisering. Vi har, med andre ord, Martel at takke for vores ikke-islamistiske tilstande, vores demokrati, vores menneskerettigheder, vores sekulære stat og ikke mindst vores kulturarv.

Man kan se på det med andre øjne i dag. For hvis politikkerne havde kendt til historien, ville de så have ført en så lemfældig politik i forhold til indvandringen? Ville vores politik ikke have været en helt anden, hvis flere kendte til denne historie, og i det hele taget historien bag den islamiske ekspansion, som begyndte hundrede år efter profeten Muhammads død i 632? Og ville Merkel have ladet døren stå på vid gab? Alt dette er tvivlsomt. De sidste 40 års historie er skrevet ud fra uvidenhed og uansvarlig optimisme.

Vi hører nu prompte politikkerne råbe op om snart det ene, snart det andet. Vores kære justitsminister taler om, at muslimske bander som Loyal to Familia er forbrydere, som vi ikke skal tolerere. Og folk protesterer mod den frygtindgydende bandevold på Nørrebro, ved at gå fra Blågårdsplads til Rådhuspladsen med bannere og budskabet: ”våben nej tak”. Og jeg kan forestille mig at politikkerne også har gang i deres hashtags. Jeg forestiller mig noget i retningen af #StopBanderne og #NejTilVold. Og dette alt imens selv de værste forbrydere fra Loyal to Familia ikke kan udvises grundet konventioner, vi aldrig har fået lov at stemme om.

Martel ville vende sig i sin grav.