NewSpeek

DEN DANSKE ØKONOMI ER I FORTSAT VÆKST

DanskOekonomi
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

Den danske økonomi har de seneste år været i stærk vækst og vil højst sandsynligt fortsætte med at være det upåagtet af englændernes Brexit.

Det er vist ikke til at skjule for nogen, at det helt overordnet går fremragende med den danske økonomi. Samfundet som helhed er blevet langt rigere, huspriserne er steget, og aktiekurserne har i mange år været stigende.  Dertil kommer, at der er langt flere i arbejde, end der har været i mange år.

I 2019 trækker briterne sig dog ud af EU i det, der populært bliver kaldt Brexit. Det kan få store konsekvenser for den danske økonomi, da Storbritannien er nogle af vores vigtigste handelspartnere.

Der er dog en branche, der nok ikke bliver ramt: Gamblingindustrien. Den buldrer derudaf, og danskerne er mere ivrige efter at hive i de online enarmede tyveknægte end nogensinde før. Det skyldes måske ikke mindst det store udvalg af forskellige former for spillemaskiner og de gode muligheder for at vinde store præmier. Med de store præmier kommer selvfølgelig også en øget skattebetaling til statskassen.

Andre industrier, der klarer sig godt

Det er dog ikke kun danskernes spillelyst, der driver den danske økonomi. To andre vigtige brancher er sundhedsindustrien og de såkaldte vidensgazeller.

Beskæftigelsen i sundhedsindustrien er steget med hele 20 % fra 2008 til 2016, hvilket gør det til en af de brancher i støt vækst. Samtidig er det gennem de seneste år blevet muligt for dem at sælge deres produkter til en langt højere pris, hvilket selvfølgelig også har været med til at øge deres indtjening.

Vidensgazellerne spænder over en lang række forskellige brancher. En af de brancher, der virkelig er vokset, er dog restaurationsbranchen og den øvrige servicebranche. Med flere penge mellem hænderne er folk begyndt at gå langt mere ud, og det er virkelig noget, der bliver afspejlet i økonomien.

Forbrugerne er da også en af de faktorer, som ikke må blive glemt i forhold til økonomien. Tal fra Danske Bank viser, at danskerne overordnet bruger flere penge på forbrug, end vi gjorde før finanskrisen. Når der bliver brugt flere penge, kommer det selvfølgelig til at afspejle sig i virksomhedernes omsætning og dermed også i den danske økonomi. 

Nemme år at være finansminister

Med en økonomi, der går godt, er det derfor et nemt job at være finansminister. Kristian Jensen er da også meget tilfreds med, hvordan det går med den danske økonomi. Han udtaler blandt andet, at væksten er solid, og at der er udsigt til, at den bliver ved med at vokse med 2 % om året de kommende år.

Der er altså flere grunde til at være optimistisk i forhold til den danske økonomi på trods af, at Brexit lurer om hjørnet. Der er en række brancher, blandt andet gamblingbranchen, som det går godt for. Samtidig er forbrugerne blevet mere købelystne – og mere spillelystne tyder alt på.

Derfor må vi forvente, at den danske økonomi vedbliver med at være god og stærk i de kommende år.

Del artiklen her:
Exit mobile version