DEN AFGØRENDE KONFRONTATION I DEN AMERIKANSKE BORGERKRIG NÆRMER SIG

(Foto: Donald J. Trump t.v. og Barack Hussein Obama t.h.)

“Den amerikanske borgerkrig” udkæmpes med alle midler af det Demokratiske Parti på den ene side og republikaneren præsident Donald J. Trump på den anden side.

Kommantar af Ivan Dybdal

Mobiliseringen på det Demokratiske Partis frontafsnit er omfattende med arrangerede voldelige anti-Trump demonstrationer og generel mobilisering under banneret #resistance. Men udover de vælgere, som mener Hillary Clinton skulle have været deres præsident, er det især de dominerende amerikanske tv-medier, der indædt kæmper med alle midler for at få afsat præsident Trump.

Det er den moderne medievirkelighed i den globale landsby og en konsekvens af det Carl von Clausewitz sagde: “Krig er en forsættelse af politikken med inddragelse af andre midler“.

Mediesociologen Marshal McLuhan (1911-1980) forudså “den globale landsby, hvor alle mennesker er forenet og kan tale sammen gennem elektroniske medier og netværk.

Baggrunden

Daværende præsident Obamas justitsministerium søgte FISA-domstolen om tilladelse til overvågning og telefonaflytning af Trump’s valgkampagne.

Det hele var tophemmeligt og kun få i Obama-regeringen var indviet. Ansøgningen var – som den skulle – begrundet med en skriftlig redegørelse fra FBI, der “dokumenterede” den alvorlige “spionageanklage” mod Trump-valgkampagnens påståede landsforræderiske samarbejde med Rusland og Putin.

FISA-domstolen trådte hemmeligt sammen og afgav som ønsket af Obama den 21. oktober 2016 hemmeligt en kendelse om tilladelse til overvågning af Trump’s valgkampagne.

FISA-domstolen er en domstol etableret i 1978. Den godkender telefonaflytning, dataindsamling og regeringsanmodninger om at overvåge mistænkte terrorister og spioner.

Hvordan arbejder den hemmelige domstol?

Elleve distriktsdommere skiftes til at fungere, normalt en uge ad gangen. Alle fungerer maksimalt i 7 år i FISA-domstolen. FISA-domstolen har lokaler få blokke væk fra Det Hvide Hus og Capitol i en adgangs-bevogtet del af distriktsdomstolen (US District Court) på Constitution Avenue. Dens arbejde er som udgangspunkt hemmeligholdt fra offentligheden. Regeringsembedsmænd vil end ikke fortælle, hvor den præcis ligger i dette bunkerkompleks. Den er så hemmelig, at lokalet er totalt isoleret mod aflytning.

En kilde tæt på sagen siger, at FBI og Justitsministeriet, da de udformede ansøgningen, vidste at Trump-løgne dossieret, de brugte, hemmeligt var bestilt og finansieret af DNC og Hillary Clinton-kampagnen, men de undlod behændigt at oplyse dette til domstolen og kaldte det i ansøgningen i stedet neutralt for et efterretnings dokument.

FISA domstolen blev snydt og daværende præsident Obama begik højforræderi

Senats undersøgelsesudvalget fastslår i rapporten:

Udvalget konstaterer, at FBI og Justitsministeriet undlod at oplyse om de specifikke politiske aktører, der betalte for de ubekræftede oplysninger, der udgjorde en væsentlig del af FISA-ansøgningen og fortsatte med at vildlede domstolen og undlod fortsat at rette denne fejl ved de efterfølgende ansøgninger om forlængelse af overvågningstilladelsen.

Den kriminelle undladelse bestod altså i, at FBI ikke oplyste FISA-domstolen om, at den fremlagte “dokumentation” var baseret på en rapport, der var bestilt og finansieret af Demoikraterne, Hillary Clinton og daværende præsident Barack Obama. Ved at snyde FISA-domstolenb fik Obama-regeringens komplot mod Trump’s valgkampagne det afkræftede samarbejde op på et niveau af korruption, hvor man normalt taler om højforræderi.

Det skelnes juridisk mellem højforræderi, landsforræderi og krigsforræderi. a) Højforræderi er forbrydelser mod statsforfatningen. b) Landsforræderi er forbrydelser mod statens selvstændighed og sikkerhed. c) Krigsforræderi er at yde fjenden bistand i krig.

Obama-regeringen begik altså i forfatningsmæssig forstand højforræderi. Det er grunden til, at senatet har undersøgt sagen så grundigt med omfattende undersøgelser og de har indhentet dokumentation, som er fremlagt i sammendrag i rapporten af formanden Devin Nunes (kongresmedlem, republikaner valgt i Californien).

Det er også indlysende grunden til, at politikerne fra det Demokratiske Parti herunder de valgte kongres- og senatsmedlemmer fra det Demokratiske Parti og deres faste støtter i medierne (CNN, New York Post, New York Times, NBC, ABC, CBS osv) kæmpede til det sidste for at stoppe offentliggørelsen af den hemmeligt stemplede rapport, som præsident Trump imidlertid besluttede at offentliggøre trods deres vilde protester.

Senatskomitéen (House Intelligence Committee) arbejder videre og har bedt om kopier af alle dokumenter – også de interne evt hemmeligt stemplede – om FBI’s og Justitsministeriets overvågning og aflytning af Trump valgkampagnen.

Senatskomitéen har desuden bedt Rosemary M. Collyer, den øverste dommer i FISA-domstolen, om “udskrifter af alle referater af relevante FISA-retsmøder i forbindelse med den oprindelige FISA-ansøgning også om den omfattende elektroniske overvågning af Carter Page.” Carter Page var udenrigspolitisk rådgiver for Trump valgkampagnen.

Tilladelsen til den omfattende elektroniske overvågning af Carter Page blev første gang givet af FISA domstolen i October 2016, og de falske beviser, der blev brugt til at opnå den, er det mest centrale i det memo, som David Nunes sendte til det Hvide Hus og på baggrund af hvilket, præsident Trump besluttede at offentliggøre rapporten i sidste uge. Senatsrapporten som sensationelt dokumenterede Obamas og Hillary Clintons ulovlige overvågning og telefonaflytning udført af FBI, da James B. Comey var FBI-direktør.

Skandalen er kun begyndt.

Demokraterne opruster! Milliardær hyrer en hær, der skal kæmpe for at Trump bliver afsat

Den venstreorienterede milliardær Tom Steyer er en nær ven og sponsor for Obama og Clinton. Han har ansat mere end 50 politiske strateger, der skal arbejde fuld tid på at gennemføre det amerikanske folks vilje: afsættelsen af præsident Trump og få magten i det Hvide Hus tilbage til demokraterne.

I torsdags i sidste uge fortalte den 60 årige Tom Steyer, hvad der var formålet med sloganet: “Need to Impeach” (præsidenten skal afsættes)

Mens Steyer lancerede sin 20 millioner dollar kampagne for at afsætte Trump sidste år, har han nu lovet at fordoble dette beløb og yderligere bruge 30 millioner dollars i 2018 på at støtte demokratiske kandidater ved midtvejs valget med sin super PAC, NextGen America. 

(Super PAC, i USA en interesseorganisation, der fx kan bidrage til valgkampe uden at være officielt tilknyttet en kandidat og beløbet og bidragsyderne skal derfor ikke offentliggøres af kandidaten, de propaganderer for).

Steyer, som engang var i betragtning som energiminister i Obama-regeringen, brugte 10 millioner dollars imod Trumps succesrige reformpakke med lavere skatter.

Steyer bidrog med omkring 90 millioner dollars til det Demokratiske Partis kandidater og kampagner i 2016.

Steyer var Obama-fundraiser ved præsidentvalget i 2008 og han indsamlede $ 50.000 for at han skulle  blive den fremtidige præsident. Han lobbyede også for, at Obama skulle blokere for gennemførelsen af Keystone XL-rørledningen.

Barack Obama og Nancy Pelosi (leder af den demokraternes gruppe i Repræsentanternes Hus og i perioden 2007-2011 formand for Repræsentanternes Hus) deltog i en stor penge fundraiser i Steyers hjem med udsigt over Golden Gate Broen i  San Francisco i 2015. Mere end 50 velhavende demokratiske donorer deltog i arrangementet.

Den klima-aktivistiske milliardær var også vært for fundraisere for at støtte partiets nominering af Hillary Clinton til præsidentkandidat, og han betalte millioner af dollars til valgannoncer og tv-reklamer for at hjælpe hende.

John Podesta, tidligere stabschef for Bill Clinton, har et mangeårigt nært venskab med Tom Steyer. Podesta var tidligere ansat som rådgiver for ham.

Rygerne svirrer nu om at Tom Steyer har ambitioner om at blive det demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020.

Tom Steyer har kaldt Trump en “tydelig og presserende trussel” og han har hævdet, at præsidenten er mentalt ustabil.

På Twitter har præsident Trump svaret ved at kalde Steyer ”en taber” og tweeted “Wacky & totally unhinged Tom Steyer, who has been fighting me and my Make America Great Again agenda from beginning, never wins elections!”

(Den skøre & totalt mentalt kollapsede Tom Steyer, som har kæmpet mod mig og min ”Make America Great Again” agenda fra starten. Han vinder aldrig nogensinde noget valg!“)

CNN og de andre landsdækkende tv-medier, der kæmper for at få Trump afsat, bringer løbende forudsigelser om, at han vil blive afsat ved en rigsretssag, har nu skærpet tonen og forudser, at det vil ske allerede i år.

Ved at bringe ’Breaking News’ som f.eks denne om, at forfatteren og professoren Allan Lichtman,  der er kendt for som den eneste samfundsforsker, der tidligt ved videnskabeligt at analysere alle tidliger præsidentvalg, forudså, at Donald Trump ville vinde præsidentvalget, nu er tilbage med en ny forudsigelse om at: Trump bliver afsat!

Ja, “Trumps impeachment er bare et spørgsmål om tid, efter der er mere end 4 millioner der har skrevet under på kravet”, siger én af demokraternes ‘hærførere‘, Tom Steyer, til Newsweek torsdag den 2. februar.

Jo, den amerikanske borgerkrig kører på fuld damp. Det ser dog foreløbigt ud til, at Trumps tålmodige brug af demokratiske myndigheder fører ham til endnu en sejr.