DE EUROPÆISKE VIRKSOMHEDERS LANGSOMME DØD

Industry
Del artiklen her:

Af Ralph Schoellhammer, adjunkt i økonomi og statsvidenskab ved universitetet Webster i Wien [oversat fra fransk].

***

Engang var Europa centrum for opfindelser og udvikling, men hvorfor flytter da så mange store virksomheder deres produktion i dag?

Fordi de uhyrlige elregninger og bureaukratiet kvæler de europæiske industrier, skriver Spiked, og de europæiske virksomheder dør langsomt

Den største kemiske virksomhed i verden, BASF, har netop bebudet en nedgang i deres produktion i Europa, lukning af flere virksomheder i Tyskland og nedlægning af næsten 2.600 arbejdspladser. En af grundene, der henvises til, er prisernes himmelflugt på kulbrinte for ikke at tale om andre lige så vigtige faktorer. Især kan det nævnes, at de europæiske markeder er ophørt med at være globalt konkurrencedygtige pga. overdrevet bureaukrati og uhyrlige skatter. Til sidst vil de europæiske kunder skulle hente deres kemiske produkter fra Kina, Sydkorea og USA.

Før i tiden var Europa centrum for opfindelser og udvikling
Før i tiden var Europa centrum for opfindelser og udvikling. Så hvorfor beslutter så mange store industrier at flytte deres produktion? Men BASF og den tyske kemi industri er ikke de eneste, som forlader Europa i dag. Gruppen Volkswagen har ligeledes for nylig bekendtgjort, at hovedparten af deres produktion vil blive flyttet fra Tyskland til USA i nær fremtid.

Ved første øjekast er Europa og USA de største økonomier i verden, men de fleste økonomiske tendenser lover ikke godt for Vesten.

Lad os tage elproduktionen. De europæiske og amerikanske forbrugere er allerede blevet konfronteret med forhøjede priser, men offentlige institutioner – f.eks. USA’s Nuclear Regulatory Commission – lukker nu atomkraftværkerne overalt, hvor de kan. Imidlertid byggede De Forenede Arabiske Emirater – også omtalt som servicestationer – sidste år deres tredje atomreaktor på 10 år.

Men hvad med vedvarende energi, som er blevet præsenteret som løsningen på klimaproblemerne og prissvingningerne på kulbrinte? Virksomheden Boreas har fremlagt en rapport om økologi på 13.275 sider(!) for at installere vindmølleenergi langs den britiske kyst ved Norfolk.

Vesten lyver over for sig selv
Tyskland vil indrette 43 fodboldbaner med solpaneler og 1.600 varmepumper om dagen såvel som 27 vindmøller på jorden og 4 på havet hver uge for at nå de grønne omstillingsmål inden 2030. Unødvendigt at forklare, at denne mission er umulig.

Det hævdes, at Green New Deal og opfindelserne med solpaneler vil løse alle vore problemer som ved et mirakel. Men Vesten lyver over for sig selv.

———————

Kilde: http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4707

Del artiklen her: