NewSpeek

DAVID TRADS UNDSKYLDER OG BRYDER SAMMEN: ”JEG TOG FEJL OM INDVANDRINGEN”

Del artiklen her:

Den landskendte debattør har foretaget en total kovending og erklærede sig i en grådfyldt tale på Askov Højskole pludselig som skeptiker over for fortsat indvandring fra muslimske lande og som modstander af multikulturalismen, hvorefter han brød sammen på scenen og måtte føres bort


Af Lars Rapin

Den venstreorienterede samfundsdebattør David Trads har i en årrække været en af de største fortalere for det multikulturelle samfund i almindelighed og indvandring fra ikke-vestlige lande i særdeleshed.

Sådan er det ikke længere.

Det kom sensationelt frem, da Trads i dag holdt en stærkt personlig og særdeles følelsesmæssig tale for en større forsamling af specielt inviterede politikere, journalister og fremtrædende kommentatorer og kulturpersonligheder på den landskendte Askov Højskole i anledning af 90-året for Georg Brandes død i 1927.

David Trads brød i eftermiddags totalt sammen under en tale på Askov Højskole efter han sensationelt undskyldte over for Søren Krarup, Pia Kjærsgaard og Inger Støjberg og indrømmede, at han har taget fejl om alt

Blandt de mange prominente tilhørere var folketingets formand Pia Kjærsgaard, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, tidligere minister Bertel Haarder, politisk kommentator Hans Engell, journalisten Georg Metz, forfatteren Carsten Jensen, musikeren Thomas Blachmann og filminstruktøren Lars von Trier, der i øvrigt var mødt op iført kvindeklæder, samt tidehvervspræsterne Søren Krarup og Claus Thomas Nielsen og reality-stjernen Linse Kessler, for nu blot at nævne nogle få.

BESYNDERLIG START

NewSpeek/24Nyt var også til stede, og vores udsendte medarbejder og alle de andre tilstedeværende blev straks klar over, at der var noget helt specielt i gære, da en midaldrende ukendt herre uventet tog plads på talerpodiet foran forsamlingen med en guitar i hånden.

”Godaften, David har bedt mig om at spille et nummer for jer, inden han går på. Mit navn er ”Lille Bo”, og for 47 år siden fik jeg et stort hit med denne sang”, sagde manden, hvorefter han opførte sit kæmpe-hit fra 1970, landeplagen ”Jeg Har Set En Rigtig Negermand” til alle undtagen Carsten Jensens store moro.

Georg Metz kluklo i øvrigt højlydt, mens sangen stod på, og man kunne tydeligt se på hans læber, at han kunne teksten udenad.

Efter endt bifald dukkede en bleg, men fattet Trads op, og helt uden indledende bemærkninger startede han med at sige:

”Kære Lille Bo, tusinde tak. Du – og alle I andre – skal vide, at jeg har elsket denne sang lige så længe, jeg kan huske. Den er ikke alene uhørt smuk og melodisk, den er også lige så dybsindig, som de bedste af Dylans sange. Og det er med udgangspunkt i denne tilståelse, at jeg gerne vil starte aftenen med endnu en tilståelse, og jeg vil derfor bede dig Pia Kjærsgaard og dig Søren Krarup og dig Inger Støjberg om at rejse jer og komme herop….”

UNDSKYLD

De følgende fem minutter på Askov Højskole vil med stor sandsynlighed gå over i den nyere Danmarkshistorie. Der stod David Trads, den af højrefløjen i særklasse mest forhadte og foragtede samfundsdebattør af alle, ansigt til ansigt med tre mennesker, som han systematisk og nådesløst og helt uden argumenter har forfulgt med sprogets værste gloser igennem to årtier.

Stemningen i salen var sitrende elektrisk, mens de fire stod og kiggede på hinanden i hvad der virkede som en tavs evighed.

Søren Krarups så forvirret ud, Støjberg stod i bogstaveligste forstand med åben mund og lignede ét stort spørgsmålstegn, mens Pia Kjærsgaards havde indtaget en forsvarsposition med let hævede arme, der kunne tyde på, at hun forventede et fysisk overfald.

Trads til gengæld udstrålede en afklaret ydmyghed. Det var tydeligt for os alle, at datoen 1. april 2017 på den ene eller anden måde ville indskrive sig i Askov Højskoles traditionsrige historie.

BRØD GRÆDENDE SAMMEN

Og så faldt de uforglemmelige ord:

”Undskyld. Undskyld. Undskyld. Jeg skylder jer og hele Danmark en dybtfølt og uforbeholden undskyldning. Jeg fortryder alt, hvad jeg har sagt og skrevet de sidste 18 år…”, udbrød Trads med en spag, men oprigtig stemme, der tydeligvis kun med den yderste kraftanstrengelse ikke knækkede over i gråd.

Trads rankede ryggen, drejede hovedet og kiggede nu direkte og med en dramatisk mine ud på forsamlingen, som pludselig var begyndt at summe af forvirrede stemmer.

Det var her i den traditionsrige bygning kendt som “Luftskipperen”, at David Trads brød sammen.

”Jeg tog fejl. Indvandring fra ikke-vestlige lande er en ubetinget katastrofe for det velfungerende, universelle velfærdsamfund vores forgængere har kæmpet i generationer for at skabe.”

”Og ja! Multikulturalismen er det ultimative relativistiske knæfald, en dræbende utopi, der helt irrationelt ligestiller alle tankesystemer og kulturer, og derfor også  underminerer de judæo-kristne værdier, der er selve fundamentet for den harmoni, lykke og velstand, der kendetegner nationen Danmark, og …”

Og så kunne Trads ikke længere. Med et højlydt suk faldt han pludselig hulkende sammen og begyndte at græde ukontrollabelt, hvilket fik Pia Kjærsgaard til moderligt at tage ham om skulderne og sige nogle trøstende ord, som ikke kunne høres nede i salen. Kort tid efter blev Trads hjulpet ud af salen af tililende ansatte fra Højskolen.

TÆT PÅ SLAGSMÅL

Trads’ sammenbrud affødte tumultariske scener blandt tilhørerne. I løbet af ingen tid gik den fine forsamling nærmest i opløsning, og der opstod adskillige højlydte skænderier.

Værst gik det til mellem Bertel Haarder og Carsten Jensen, der var blevet bænket ved siden af hinanden. Hvis ikke det havde været for en snarrådig Linse Kessler, der resolut kastede sig ind imellem de to mænd, så var det med sikkerhed endt i et regulært slagsmål.

Bertel Haarder og Carsten Jensen var tæt på at komme i regulært slagsmål oven på Trads’ nervesammenbrud, men blev skilt ad af Linse Kessler

Det er efterfølgende ikke lykkedes for NewSpeek/24NYT at finde ud af præcis hvad der forårsagede skænderiet mellem Jensen og Haarder, da ingen af dem ønskede at udtale, da vi fik fat i dem bagefter.

Men vi hørte, hvad der blev sagt, og ordvekslingen stod mildest talt i modsætning til den ophøjede, for ikke at sige selvhøjtidelige stemning, der havde præget forsamlingen få minutter forinden.

”Du er en bimlende idiot”, skreg Haarder rasende af Jensen, mens han hidsigt og uden held forsøgte at komme forbi Linse Kesslers imponerende brystparti for helt åbenlyst at give forfatteren en på skrinet.

”Det er jeres skyld, det her. Det er jeres umælende had, der har knækket ham. I er nogle modbydelige, gemene, fascistiske skiderikker, der ikke evner andet end at hælde skældsord ud over dem, I er uenige med,” skreg Carsten Jensen med ansigtet fortrukket i et umælende raseri, hvorefter han skyndsomt forsvandt  ud af salen med Lars von Trier i høje hæle og en lettere beruset Georg Metz halsende efter sig.

NERVESAMMENBRUD?

NewSpeek/24NYT har desværre  ikke været i stand til at få en uddybende forklaring fra David Trads. Vi ville ellers frygtelig gerne have spurgt ham om, hvad præcis det er, der har fået ham til at vende på en tallerken?

Vi ville faktisk også gerne have rost ham for at komme til fornuft, og især for at have mod og integritet til at undskylde for de mange propagandistiske usandheder og lodrette løgne, han har udbasuneret igennem årene. Men Trads er altså ikke til at få fat på. Hvor han befinder sig, er stadig uvist.

En af hans nærmeste venner, der ønsker at være anonym, nægtede i første omgang ikke at tale med os, fordi han mente, at NewSpeek/24NYT’s chefredaktør Jeppe Juhl’s ondsindede hetz mod David Trads har været medvirkende til det sammenbrud, der skete i eftermiddag på Askov Højskole.

”Jeg er overbevist om, at jeres pinlige og platte personforfølgelse har været en stærk belastning for David. Det kan godt være, at han udadtil virker som en robust karl, men han er i virkeligheden en feminin og følsom fyr, siger vennen, der er overbevist om, at Trads ikke mente ét ord af, hvad han sagde, og at det hele utvivlsomt skyldes et decideret nervesammenbrud. Vennen nægtede at kommentere vedholdende rygter om, at Trads er blevet indlagt til observation på en psykiatrisk skadestue.

“Nu må I simpelt hen holde op. Den slags hører til under privatlivets fred, og dermed ikke være sagt, at jeg har bekræftet jeres løse rygte”.

Pia Kjærsgaard var en anelse chokeret, da vi talte med hende efter episoden: “Ja, det må jeg indrømme. Trads har kaldt mig mange grimme ting igennem tiden, men det sammenbrud var virkelig ikke rart at se på. Det virkede vitterlig som om han i den grad havde svært ved at tackle de følelser, som hans nye erkendelse har affødt”, sagde folketingets formand, der ikke ville røbe, hvad hun havde hvisket til Trads, da han sank sammen i gråd for øjnene af hende. “Nej, det bliver mellem Trads og mig, og ‘nej’ jeg tilbød ham ikke et medlemsskab af DF”.

NewSpeek/24NYT lover at følge op på sagen i den nærmeste fremtid for at få endelig afklaret, om Trads spektakulære undskyldning var fup eller fakta?

Vi vil jo nødigt beskyldes for at bringe “fake news”!

Del artiklen her:
Exit mobile version