DANSKERNES LÅNEAKTIVITET STIGER ÅR FOR ÅR

Pengelån
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

I takt med at danskernes formue og lønninger stiger, er det også blevet mere almindeligt at gældsætte sig. Det er der mange årsager til, men overordnet set skyldes det, at det er blevet nemmere og hurtigere at låne penge. Konkurrencen har været stigende i årevis, og det har presset prisniveauet i bund og låneudbyderne til at udvikle mere enkle låneprocesser.

Tidligere var det, nærmeste udelukket, muligt at låne penge i banken. I dag er der mange muligheder. Ønsker du at købe ny bil, kan den finansieres direkte via forhandleren. Det samme gør sig gældende i tilfælde af køb af køkken, cykel o.s.v. Store som små forbrugsgoder kan i dag finansieres direkte hos forhandleren, hvorfor din bank ikke skal indblandes.

Foruden direkte finansiering af forbrugskøb er der i dag også et væld af danske lånefirmaer. Disse långivere udbetaler pengene direkte til din konto, hvorefter du selv råder over dem. I og med, at bankerne er forsigtige med hensyn til nye udlån, har det skabt et vækstgrundlag for de øvrige finansieringskilder, der er repræsenteret på det danske marked.

Danskerne ser lån som en nødvendighed

Danskerne har fået en ny tilgang til gæld. En stor del af den myndige danske befolkning anser gæld som en naturlig del af livet. Det er nærmest en gensidig forståelse i samfundet, at det er nødvendigt at optage lån, hvis man ønsker at eje noget. Sådan har det ikke altid forholdt sig. Før i tiden var det normen at spare op og kun bruge penge, man havde.

I dag er det almindeligt at låne penge. Hver dag optager mange danskere nye lån – og de låner til hvad som helst. I takt med den nye tankegang er det også blevet muligt at låne større beløb end førhen. Pengeinstitutterne tager afstand fra denne type lån, men antallet af udstedte kviklån overstiger klart antal banklån, hvilket vidner om en større låneaktivitet.

Danskerne ser mange fordele i at låne penge hos eksterne låneudbydere. Ét af de aspekter, de er særligt vilde med er, at der ikke stilles krav om finansiel sikkerhed eller pant for lånet. Det er tilmed muligt RKI-registrerede at optage lån på nettet. Derfor kan alle danskere låne penge på nettet – der er kun tale om meget få undtagelser for dette postulat.

Sammenligning er et vigtigt kriterier for et billigt lån

Det er ikke billigt at låne penge på nettet. Det er danskerne bekendt med, men det har ikke bremset låneaktiviteten i de senere år. Tværtimod, så har den være stigende år for år. Der er flere årsager til dette, men hovedsageligt skyldes det et stigende antal låneportaler, der udbyder sammenligningsværktøjer med større gennemsigtighed på lån for øje.

Én af disse låneportaler er PengelånNu, der stiller et sammenligningsværktøj frit til rådighed. Derfor er det blevet nemt at finde et billigt lån og undgå de faldgruber, der tidligere har skabt overskrifter i de danske medier. Har du i sinde at låne penge, bør du ikke nedprioritere at lave en sammenligning af de mange muligheder for at sikre et billigt lån og gode vilkår.

Del artiklen her: