Dansk teknologi gør det billigere at flytte penge

Sponsoreret indhold

Hvis du har prøvet at sende penge til udlandet fra din netbank, så har du nok bemærket, er det er omfattet af store omkostninger at flytte penge hen over landegrænser. Bankerne har her haft et monopol, som de ikke har været glade for at give fra sig – men det er de måske nødt til nu.

 

Den danske start-up November First, som holder til i København, har nemlig udviklet en model til at sænke omkostningerne ved at overføre penge og betale internationale fakturaer ganske betragteligt, og det er noget de er glade for i bl.a. rejsebranchen, hvor der hvert år overføres store beløb til fx. hoteller og udlejere i Sydeuropa.

 

En af de rejsebureauer som er glade for de nye muligheder er københavnske Hideaways, som sælger rejser til bl.a. Spanien, Portugal og Italien. Her sparer man nu et stort beløb hvert år på at bruge den nye platform fra November First: “Det kan virke ubetydeligt at spare nogle få kroner på en overførsel, men i rejsebranchen er marginalerne små, og der overføres ofte mange og store beløb ud af landet, så for os kan det virkelig mærkes på bundlinjen”, fortæller direktør Lars Henriksen, som selv har et godt øje til danske iværksættere.

 

Hos November First fortæller grundlæggeren Mikael Nilsson, at det i virkeligheden handler om at automatisere opgaver, som før blev håndteret manuelt: “Udover at vi har de juridiske og praktiske ting i orden, og samarbejder med alle de store banker, så har vores fokus været på at lave en løsning, hvor kunden i bonus får mindre administration, samtidig med at der spares stort på gebyrer og kurser – i hvert fald hvis man som Hideaways har mange internationale overførsler”.
November First er dermed endnu et eksempel på succes for små disruption-modeller i finansverdenen, som udnytter teknologi til at flytte markeder – de såkaldte fintech-virksomheder. Det er i øvrigt gratis for alle at være kunde.