NewSpeek

CENSUR, OVERVÅGNING, KONTROL OG DEN AKADEMISKE FRIHEDS DØD

ClimateChange
Del artiklen her:

Af Lone Nørgaard. 

NewSpeek har samlet en række links, hvis indhold fremgår af rubrikken: 

Stanfordprofessor: ”Den akademiska friheten är död”

Jay Bhattacharya, professor i ekonomi och medicin vid Stanfords universitet, har länge varit en av de mest uttalade kritikerna mot nedstängningspolitiken som fördes under coronakrisen.
Nu varnar han för att den ”akademiska friheten är död”, och att de inom det akademiska fältet som stod upp mot den totalitära repressionen och bekräftat bedrägliga narrativ tvingas möta ”en djupt fientlig arbetsmiljö”.

Videoen kan også ses her:

Climate Science and Biomedical Sciences with Lomborg, Bhattacharya, Ioannidis, and Diffenbaugh   

***

Overvåkningssamfunnet sniker seg inn  

”Et sentralt spørsmål som ikke stilles er hvorvidt norsk politikk, forsvaret og PST er styrt av utenlandsk påvirkning. Ikke bare er EØS- og EU-skepsis oppnevnt som statlige trusler. Det samme gjelder NATO-motstandere, miljøaktivister samt tilhengere av «politisk omveltning.»

Legalisert overvåkning følges opp av farlig retorikk. Det skapes indre fiender, og grupper settes opp mot hverandre. Ønsker «noen» at landet vårt polariseres? Blir det lettere å herske om nasjonen er splittet?”

”Kampen mot terror og korona har legitimert at ytringsfrihet ofres og overvåkning aksepteres. Skritt for skritt snikinnføres regelverk og holdninger som struper friheten til å ytre meninger som ikke «passer».” 

***

CDC, HHS tilbyder $ 1 million til forskning for at forudsige vaccine ‘misinformationstendenser’  

(linket kan oversættes til dansk) 

“Denne seneste afsløring beviser, at CDC ruller fuld damp fremad med deres censurkampagne mod borgere, der siger deres mening.
Denne nye ordning med at bruge skatteydernes penge – beregnet til at fremme videnskabelig undersøgelse – til i stedet at kvæle forskere og enhver, der tør tage afstand fra Biden-administrationens stadigt skiftende COVID-fortælling, er ikke overraskende og uacceptabelt.

Tyskland kriminaliserar ifrågasättande av krigsbrott  

Det tyska parlamentet har röstat igenom en lagändring som innebär att det blir olagligt att sympatisera med, förneka eller ”trivialisera” krigsbrott och folkmord. Enligt Deutsche Welle vill de tyska lagstiftarna ”inte längre tolerera” denna typ av yttranden, utan istället säkerställa att de som ägnar sig åt att ”röra upp hat eller störa den allmänna freden” straffas.

 

*** 

Til sidst to kommentarer jeg har fået bragt i henholdsvis Jyllands-Posten og Nordjyske.  

Jagten på forskere med integritet

Thomas Aastrup Rømer, den måske mest frit tænkende pædagogiske forsker i Danmark, er varslet fyret fra sin stilling som lektor på DPU. 

 

Der går et spøgelse igennem Akademias forskningsverden. Et totalitært spøgelse i form af en klapjagt på de ganske, ganske få kritiske røster, der ikke har opgivet sandhedsbegrebet. Det gælder en Marianne Stidsen, der blev presset og chikaneret til at sige sin lektorstilling op på Københavns Universitet. Det gælder en Jens Jørgen Nielsen, fyret fra Folkeuniversitetet, fordi han tillader sig at lave ikke-sort-hvide Ruslandsanalyser. Og nu gælder det altså også Thomas Aastrup Rømer. 

For sidstnævntes vedkommende har hans fjender i forskningsverdenen i årevis forsøgt at få ram på ham. Hvorfor? Fordi han gør oprør mod tsunamien af floskler og abstraktioner fra præsteskabet på det pædagogiske parnas, der alene gør skade i uddannelsessystemet.
Siger jeg efter at være blevet udsat for idiotierne igennem mere end 30 år i lærerbranchen. Thomas Aastrup Rømer skal ud, fordi han igennem sin karriere har tilladt sig at sige nogle sandheder i form af væsentlig og dokumenteret kritik af kollegers strømlinede, kun-én-diskurs-gælder forskning. 

Jagten på forskere med integritet har stået på i årevis, Hvis det lykkes at få fyret Thomas Aastrup Rømer, kan Akademia for så vidt angår pædagogisk forskning godt lukke og slukke. Sørgeligt, men sandt. 

(Jyllands-Posten d. 5. december 2022) 

Jagten på ægte forskere

Thomas Aastrup Rømer, den måske mest frit tænkende pædagogiske forsker i Danmark, er varslet fyret fra sin stilling som lektor på DPU.  Han kan ikke få at vide hvorfor, men vi, der har fulgt Thomas Aastrup Rømer i en årrække og læst hans bøger, kan godt gætte på grundene: 

1. I årevis har han givet modspil til tsunamien af floskler og abstraktioner fra præsteskabet på det pædagogiske parnas, der alene gør skade i uddannelsessystemet. Siger jeg efter at være blevet udsat for idiotierne igennem mere end 35 år i lærerbranchen. Hvor Thomas Aastrup Rømer som en af de få gav håb om, at teorier og tænkning med respekt for undervisningserfaringer ’på gulvet’ frem for ideologi i metermål ikke helt var afgået ved døden inden for den pædagogiske forskning.  

2. Han har kritiseret ledelsen, og det slipper man sjældent godt fra af den enkle grund, at sandheden er ilde hørt. Institutleder på DPU, Claus Holm, vil ikke kommentere på konkrete (fyrede) personers sag – det er personalesager, som det hedder. Nej, selvfølgelig vil han ikke det. Det er den måde, ledere altid hopper af krogen, når der er noget at komme efter. 

Thomas Aastrup Rømer er ikke den eneste forsker, der nægter at lade ideologi overtrumfe sandhedsbegrebet som navigationspunkt. Der drives klapjagt på de ganske få kritiske røster, der insisterer på at holde den ægte akademiske fane højt. Det gælder en Marianne Stidsen, der blev presset og chikaneret til at sige sin lektorstilling op på Københavns Universitet. Det gælder en Jens Jørgen Nielsen, fyret fra Folkeuniversitetet, fordi han tillader sig at lave ikke-sort-hvide Ruslandsanalyser. Og nu gælder det altså også Thomas Aastrup Rømer. 

Jagten på ægte forskere, der nægter at lade sig styre af ideologier, har stået på længe. Hvis det lykkes at få fyret Thomas Aastrup Rømer, har råddenskaben nået en højde, der ikke efterlader nogen som helst form for tillid til, hvad DPU kan levere. Dansk Pædagogisk Uduelighed?  

(Nordjyske d. 7. december 2022)  

Del artiklen her:
Exit mobile version