NewSpeek

BREXIT, WILDERS OG LE PEN: “INDEN SOMMEREN ER OVRE, KAN EU VÆRE STENDØD”

EU
Del artiklen her:

Af Nicolai Sennels

9. marts er den mest sandsynlige dato for, hvornår Storbritanien aktiverer artikel 50 og dermed trækker sig ud af EU.
15. marts er der valg i Holland. Her står Geert Wilders’ parti PPV (Frihedspartiet) til at vinde stort.
Wilders kræver, at Holland forlader EU.
Fransk opgør

Inden sommeren er ovre, kan EU være stendød.

7. maj kommer det store opgør i Frankrig. Front Nationale, som ønsker at melde Frankrig ud af EU, står til en klar finaleplads. Her vil lederen Marine le Pen efter al sandsynlighed skulle op imod enten Socialistpartiet eller Det Republikanske Parti.

Socialistpartiet er kraftigt svækket under Francois Hollande, der har været historiens mest upopulære præsident.

Republikanernes Francois Fillon vurderes af mange til at kunne slå den populære le Pen. Ikke fordi hans parti er stort i sig selv, men fordi mange socialister ventes at stemme på ham for at undgå at Front National løber med sejren.

Skandale svækker Republikanerne

Men Fillon står stærkt svækket efter at det er kommet frem, at han har betalt millioner af skattekroner til sin kone for arbejde i partiet, som hun reelt ikke har udført.

Både Fillon og hans kone er blevet afhørt af politiet. Kendes Fillon-parret skyldige skal Republikanerne ud og finde en kandidat på rekordtid. I så tilfælde vil partiet formentligt tabe første runde i april, hvormed le Pen står overfor et historisk svagt Socialistparti.

Fillons store popularitet skyldes særligt hans stærkt kritiske holdninger til indvandring og islam. Det ventes derfor, at en stor del af hans vælgere vil stemme på Front National, hvis valget står imellem dem og socialisterne.

Tilbage står en dybt, dybt forgældet euro og et Tyskland – unionens primus motor – som vil være sejlet ind i et andet isbjerg: Terror og millioner af muslimske migranter og flygtninge.

Inden sommeren er ovre, kan EU være stendød.

Del artiklen her:
Exit mobile version