BEVAR ROEN OG RYK SAMMEN!

Del artiklen her:

Danske internetbrugere er gennem det sidste års tid blevet bekendte med to nye online nyhedsmedier Point of View International (POV) og Zetland, som begge forsøger at have fokus på troværdighed og kvalitet.

Det ser dog givet ud som om, at der er problemer med kvalitetskontrol og at kildekritikken indimellem er fatalt fraværende hos nogle skribenter.

Således udgav journalisten Thomas Hebsgaard fra Zetland den 7. april artiklen:

Beklager farmor, vi frygter de forkerter: Pensionister er farligere end terrorister”.

Udover det – for journalisten – ubekvemme sammenfald med artiklens publicering og terrorbegivenheden i Stockholm, så er artiklen ét langt forsøg på relativisering af terror med det formål nærmest at normalisere terrorens tilstedeværelse i vore vestlige demokratier.

Af en journalist at være, som bruger mængder af statistik på at underbygge sine pointer, så er det hovedrystende at se, hvilke informationer og statistikker der udelades, for at pokerfjæset kan bevares artiklen igennem.

Hvorledes relativiserer man terror? Jo, det gøres ved at vurdere befolkningens frygt iht. antal ofre. Er antallet af ofre lavt og frygten stor, så må det skyldes, at folks frygt er irrationel. Så artiklen fremkommer med eksempler på andre forhold i samfundet, hvor der hersker lav frygt, men mange ofre og formår at fremdrage pensionister som en gruppe, som er langt mere dødsensfarlige end terrorister.

Risikoen for at blive ramt af terror er 1 ud af 2,4 millioner.
Risikoen for at dø i et trafikuheld forårsaget af en pensionist er 1 ud af 340.000.
Senge er skyld i 6 gange flere døde end terrorister.

Alligevel er vores frygt for terror større. Vores frygt for slanger er stor, selvom der kun er 4, som dør af slangebid årligt.

Og man må jo medgive, at det hele lyder plausibelt, at terroren blot er en fodnote i vores dagligdag og nærmest ikke burde gives større opmærksomhed eller medføre mere frygt, end antallet af døde ifbm. træk-og-slip uheld på et givent indre bys toilet i en brandert i nattetimerne.

Journalisten ender op med at konkludere, at vi overdriver faren ved terror iht. mediernes grundige rapportering herom.

Det sociale medie POV kom med en respons til artiklen tirsdag den 11. april, hvori man trods alt anlægger en saglig og fornuftig kritik af Zetlands falden-på-halen-komedie omgang med faktualiteterne. Men alligevel kan man ikke lade være med også her at bakke op om argumentet, at risikoen er minimal ifht. frygten.

Vi skal huske på, at risikoen for at dø af terror trods alt er minimal, og modgiften mod terror er derfor også at bevare roen og fornuften, og ikke at lade os kue og blive bange”, skriver journalist Bjarke Larsen, som også i artiklen undervejs to gange får lagt personlig afstand til Pernille Vermund fra Nye Borgerlige

Man kan således med en vis grad af sikkerhed konstatere, at de to journalister applauderer vore politikeres kontinuerlige råd om at ”stå sammen, lade dagligdagen gå videre og ikke at lade os kue, for så vinder terroristerne” og man ikke bryder sig om Pernille Vermunds skarpe udmelding i kølvandet på terroren i Stockholm, hvori hun anklagede politikerne for svigt.

Så lad os nærmere undersøge de to journalisters opfordring til ”at bevare roen og fornuften”, som det bedste middel til at imødegå terrorens væsen.

Zetland journalistens brug af statistik for sin artikel, er blevet udvalgt specifikt til at kunne underbygge ligeså selektivt udvalgte pointer. Havde man haft troværdig og kvalitet for øje – som Zetland bruger som argument for sin integritet som medie – så havde journalisten selvfølgelig fremdraget eksempler på, HVORFOR vi har så få ofre for terror og HVAD er de bagvedliggende omkostninger FOR, at vi er så priviligerede, at vi kan reagere med et ”bevar roen” som middel mod terror.

Hvorfor nåede terroristerne f.eks. ikke frem til Jyllands Posten og Politikens Hus den 28. december 2010, hvor der var et arrangementet med over 100 sportsfolk, sportsledere og andre gæster samlet og hvor kronprins Frederiks også ville være tilstede?

Hvad sker der, når mere end 100 Syrienskrigere vender tilbage til Danmark fra at have deltaget for ISIS?

Frank Jensen der er tidligere operativ chef for PET, udtalte i 2015:

»Det koster mindst 30 mand i døgnet at holde øje med bare én person. Alene på gaderne. Så kommer alt det andet ved siden af«

I Københavns Lufthavn i Kastrup, der er landets største, er sikkerhedsudgifterne steget fra 98 millioner kroner efter 9/11 terroren i 2001 til 437 millioner i 2010.

I samme periode er lufthavnens sikkerhedsafdelingen gået fra at beskæftige 320 personer til 873.

Man siger udgifterne til overvågning for efterretningstjenesterne er tyvedoblet siden 2001.

Skal vi fortsætte med at påpege, HVORFOR så få ofre? Ok, lad os se, hvad Frankrig gør:

I Frankrig planlagde man tidligere med at afskedige 7500 job i militæret, men beholdt dem efter terroren mod Charlie Hebdo i 2014. 10.000 ekstra tropper blev sat på gaderne. Frankrig øgede omkostningerne fra 31.4 milliarder euro med 3.8 milliarder euro fra 2016. Frankrig overvåger 15.000 potentielt radikaliserede islamister og den franske premierminister Manuel Valls udtalte i september 2016, at Frankrig formår at forhindre terror dagligt.

I nedenstående kildeliste kan man i øvrigt nyde opgørelser over det ufattelige omfang af terror, som er blevet forhindret.

Vores priviligerede få ofre afhænger af, at efterretningstjenesterne også fremover formår at være dygtige og ikke mindst heldige at kunne opsnappe ”det værste”.

Men selvfølgelig KUNNE vi også anlægge en anden vinkel og bruge penge på at imødegå trusselsbilledet fra pensionister? Jeg har hørt, at vi har en stor ældregeneration på vej og den burde kunne kaste nogle døde af sig.

Måske Zetland kunne hjælpe til med af afdække det aspekt?

Kilder:
Oversigt over mislykkede terrorforsøg i USA siden 2001:

http://www.heritage.org/terrorism/report/fifty-terror-plots-foiled-911-the-homegrown-threat-and-the-long-war-terrorism

http://www.foxnews.com/us/2015/03/31/think-tank-tallies-64-terror-plots-targeting-american-homeland-since-11.html

Europol rapport med oversigt over terror og terror stoppet i Europa

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/europol_tesat_2016.pdf

103 terrorangreb blev udført eller stoppet i England alene i 2015

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3699533/Britain-targeted-100-terror-attacks-just-ONE-YEAR-amid-fears-rise-extremism-Europe.html

Frankrigs premierminister Valls udtalte, at man stoppede forsøg i Frankrig hver dag

http://www.bbc.com/news/world-europe-37334836

Sikkerhedsudgifter eksploderer i lufthavn
https://www.b.dk/politiko/sikkerhedsudgifter-eksploderer-i-lufthavn

Frankrig opruster mod terror
http://uk.reuters.com/article/uk-france-defence-idUKKBN0NK0OI20150429

Del artiklen her: