ARGENTINA ER MERE OG MERE TILBØJELIG TIL AT SLUTTE SIG TIL BRICS

JermWarfare-Forecast
Del artiklen her:

[NewSpeek har fået en dansk oversættelse tilsendt af en følger. Den franske kilde står efter teksten, og der er indsat mellemrubrikker.
NewSpeek bliver med jævne mellemrum anklaget for at levere russisk propaganda. Vores svar kan findes her og i denne video. Samt i Jerm Warfares karikaturtegning]  

Jerm Warfare 
Corporate media versus virkeligheden. Hvad er sandt, og hvad er ikke sandt?  

***

En omlægning af BRICS
En omlægning af BRICS vil komme til at betyde en stor ændring for blokken, som ikke har optaget en eneste stat siden inklusionen af Sydafrika i 2009. 

Kina forsøger at udvide blokken BRICS til flere end de fem traditionelle, dvs. Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika, som den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, til de andre repræsentanter for gruppen har erklæret. For øjeblikket er den mest sandsynlige Argentina, og ifølge de nationale medier kunne kandidaten for et medlemskab bære frugt til næste år.

“BRICS-landene udgør 40% af verdens befolkning og 20% af verdens BNP”, erklærede den argentinske udenrigsminister til de lokale medier onsdag.

“Argentina har mulighed for at deltage i et program om vækst. Det er opgaven, vi har besluttet for sidste år, og som præsidenten har besluttet med Xi Jinping”.

Mens man seriøst undersøger den virkning fødevaremangel og mangel på korn vil have på udviklingslandene, rapporterer Global Times, den kinesiske regerings presse agentur, at dette års topmøde stiler mod at modgå USA’s mere og mere ubetænksomme misbrug, når det drejer sig om deres dollar hegemoni, som generer blokken og hele verden af udviklingslande”. BRICS-landene burde “naturligvis” diskutere de potentielle forholdsregler i lyset af “de sanktioner, som USA og deres allierede har pålagt Rusland” ifølge Cao Yuanzheng, præsident for Kina Banks internationale forskning. 

“Indefrysningen af 300 milliarder af Ruslands reservedollars i guld og værdipapirer, som udgør næsten halvdelen og landets totale værdireserver”, betyder ifølge Global Times, ”at den amerikanske dollars neutralitet er væk”. 

BRICS Plus
Det sædvanlige virtuelle møde mandag mellem udenrigsministrene fra BRICS-landene blev efterfulgt af en større diskussion om “BRICS Plus”, med deltagelse af repræsentanter fra Argentina, Kazakhstan, Indonesien, Nigeria, Senegal og Thailand. Gruppen omfatter et vist antal lande, som har udtrykt interesse for deltagelse i blokken af udviklingslandenes Nye Bank, som blev etableret i 2014 som en slags modstykke til FMI og Verdensbanken. Banken har allerede modtaget Bangladesh og de Forenede Arabiske Emirater. Ægypten og Uruguay vil snart deltage i denne finansielle institution.

Men Argentina er ikke det eneste land, som har en klar fordel af at tilslutte sig blokken. En række besøg og diskussioner på højt niveau mellem argentinske og kinesiske politikere i løbet af den seneste måned har ført til en officiel invitation øjensynligt fra præsident Xi Jinping af den argentinske udenrigsminister, Santiago Cafiero, til at deltage i det næste møde.

Om morgenen efter åbningsceremonien af mødet ved en tale af præsident Xi, læste den argentinske ambassadør i Kina, Sabino Vaca Narvaja, med høj røst et brev op, som var redigeret af den argentinske præsident, Alberto Fernandez, hvor den sydamerikanske statschef beskrev BRICS som et virkelig godt alternativ til samarbejde over for en global orden, som har fungeret til fordel for nogle enkelte.” 

“Den nye bank til BRICS’ udvikling, hvor mit land kan deltage, er for mig institutionaliseringen af en ny verdensorden centreret om en udvikling fjernt fra finansielle spekulationer, som har været årsag til så megen skade for vores land”, forklarede M. Fernandez.

Argentinas forventede integration
Argentinas forventede integration i gruppen stødte allerede på modstand fra mindst et andet medlem af BRICS. I februar, da M. Fernandes aflagde officielt besøg i Beijing og gav udtryk for sin interesse for en optagelse i gruppen, var den brasilianske udenrigsminister kraftigt imod, idet han henviste til manglen på en “officiel proces for optagelse af nye medlemmer. Men nu har den brasilianske udenrigsminister, Paulo Guedes, lovet at presse på, for at alle i gruppen bliver integreret i den Nye Bank for udvikling:

“Argentina ejer en masse gødning og kapaciteten til at tidoble den aktuelle produktion”, sagde han. “Den vigtigste måde er integration af vore økonomier.”

For at styrke Argentinas kandidatur skulle Indien også have givet sin velsignelse til integrationen af landet. 

***

source: Sputnik News

Kilde: https://reseauinternational.net/largentine-est-de-plus-en-plus-susceptible-de-rejoindre-les-brics/

Del artiklen her: