6 MILLIONER AFGHANERE RISIKERER AT DØ AF SULT. USA AFVISER AT RETURNERE 7 MIA. DOLLARS DE HAR BESLAGLAGT

Afghan
Del artiklen her:

Af Brett Wilkins.

“Biden bør øjeblikkeligt ændre sin eksekutive ordre” udtaler en humanitær organisation. “Med millioner af fattige og udsultede afghanere må USA tilbagebetale det afghanske folk det, de med rette tilkommer”.

FN’s chef for humanitær bistand udsendte mandag en appel om genoptagelse af den humanitære hjælp til Afghanistan, som sluttede efter Talibans generobring af det krigshærgede land for et år siden. Denne appel kommer nu, da 6 mio. afghanere står over for sult, og da Biden-administrationen fortsat afviser at tilbagebetale de milliarder af dollars i indefrosne midler.

”USA fortsætter med kollektiv afstraffelse”
“USA fortsætter med kollektiv afstraffelse af det afghanske folk, men for millioner af afghanere, som står foran sult, får denne krig aldrig ende”.

“Det afghanske folk kan fortsat forvente ekstreme vanskeligheder og usikkerhed”, udtalte Martin Griffiths, undergeneralsekretær for humanitære anliggender og FN’s nødhjælpskoordinator, til organisationens Sikkerhedsråd.

Da han bemærkede, at FN’s humanitære plan for Afghanistan i øjeblikket står over for et underskud på mere end 3 mia. dollars, opfordrede Griffiths donorerne til øjeblikkelig at yde 754 mio. dollars i bistand til afghanerne, så de kan overleve den kommende vinter.

 “Mere end 19 mio. mennesker kan se frem til akut fødevareusikkerhed, hvoraf seks mio. mennesker risikerer at sulte”, sagde han. “Mere end halvdelen af befolkningen – ca. 24 mio. mennesker – har brug for humanitær hjælp. Og det anslås, at tre mio. børn lider af stærk fejlernæring. Blandt dem vil mere end en mio. børn komme til at lide af den alvorligste og mest livstruende fejlernæring. Og uden speciel behandling vil disse børn kunne dø”.

M. Griffiths fortsætter:

Denne krise med underernæring er blevet forstærket af den tilbagevendende tørke, som i 2021 var den værste og længste i tredive år. Otte afghanere ud af ti drikker forurenet vand, hvilket gør dem modtagelige for akut diarre igen og igen. Omkring 25 mio. mennesker lever i dag i fattigdom, og tre fjerdedele af deres indkomst går til mad. Antallet af husstande, som får bistand, er faldet med 50%, arbejdsløsheden vil kunne nå 40%, og inflationen stiger pga. stigende verdenspriser, importrestriktioner og valuta-devaluering.

“Disse ubønhørlige kriser fortsætter på et tidspunkt, hvor samfundene allerede er i vanskeligheder”, tilføjer Griffiths. “Et jordskælv i juni med en styrke på 5,9 berørte 360.000 mennesker, som bor i området med høj intensitet. I juli medførte kraftige regnskyl oversvømmelser i hele landet, endda i førnævnte region, og dræbte og sårede hundredvis af mennesker og ødelagde hundredvis af huse og tusindvis hektar afgrøder”. 

Taliban, som har kæmpet i 20 år for at fordrive amerikansk ledede styrker og den afghanske koalitionsstøttede regering i en krig, som har kostet mere end 170.000 døde, er ikke officielt anerkendt af nogen lande, og da Afghanistan er underlagt internationale sanktioner, er det svært at sende humanitær hjælp ind i landet.

USA’s politik forværrer krisen
USA’s politik forværrer krisen. På trods af appeller om økonomisk og humanitær hjælp fortsætter Biden administrationen med at tilbageholde omkring 7 mia. dollars af afghanske centralbankmidler, som opbevares i Federal Reserve Bank i New York.  

Mandag afgjorde en føderal dommer, at slægtninge til ofrene for attentatet den 11. september 2001 mod USA ikke skulle have lov til at kræve milliarder af dollars fra de indefrosne midler til at betale retssager med mod Taliban, som husede chefen for Al-Qaïda, Oussama ben Laden, før de uden held tilbød at udlevere ham til retsforfølgelse i et tredjeland i begyndelsen af invasionen, som blev ledet af USA. En anden dommer kan dog beslutte, om denne afgørelse skal godkendes eller ikke. 

source : Common Dreams 

Kilde: https://reseauinternational.net/6-millions-dafghans-risquent-la-famine-car-les-etats-unis-refusent-de-rendre-7-milliards-de-dollars-de-fonds-saisis/

Del artiklen her: